Haberler

İlk Wednesday Oyuncusu Lisa Loring Hayatını Kaybetti

Wednesday Addams’ı bir canlı yapımda canlandıran ilk oyuncu Lisa Loring, 64 yaşında hayatını kaybetti.

Lisa Loring’in ölümü kızı Vanessa Foumberg tarafından doğrulandı. Foumberg, “İki kızı da ellerini tutarken huzurlu bir şekilde aramızdan ayrıldı,” açıklamasını yaptı.

Lisa Loring
Lisa Loring

Loring, felç geçirdikten sonra 28 Ocak Cumartesi günü hayata gözlerini yumdu. Aktristin ölüm haberi ilk olarak bir arkadaşı Laurie Jacobson tarafından Facebook’ta yayınlanan bir gönderiyle duyuruldu. Başsağlığı dileyenler arasında 1960’ların Addams Ailesi benzeri durum komedisi The Munsters‘da Eddie Munster‘ı oynayan Butch Patrick de vardı.

Butch Patrick şu sözlerle veda etti;

Sevgili arkadaşım Lisa Loring’in vefatını duyduğuma çok üzüldüm. Çok yakındık ve sık sık birlikte çalışırdık. Çok zayıf olduğunu biliyorum. Daha birkaç hafta önce onun yanındaydım.

Lisa Loring Kimdir?

Loring, 16 Şubat 1958’de Kwajalein, Marshall Adaları’nda Lisa Ann DeCinces olarak dünyaya geldi. Annesiyle birlikte Los Angeles, California’ya taşınmadan önce Hawaii’de büyüdü. Loring, 1964’te NBC tıp draması Dr. Kildare‘in bir bölümünde görünmeden önce 3 yaşında modellik yapmaya başladı. Yine 1964’te, Loring 6 yaşındayken, ABC’nin kara komedi dizisi The Addams Family’de Wednesday Addams‘ı canlandırmaya başladı. Addams Ailesi, 1966’da sona eren iki sezon boyunca toplam 64 bölüm yayınladı.

The Addams Family 1964

Addams Ailesi sona erdikten sonra Loring, 1966’da ABC sitcom arkadaşı The Pruitts of Southampton’ın kadrosuna katıldı. Aynı yıl NBC casus dizisi The Girl from U.N.C.L.E.‘da rol aldı. Loring daha sonra uzun süredir devam eden CBS pembe dizisi As the World Turns’de Cricket Montgomery‘yi canlandırdı. Ayrıca 1980’lerin sonlarında üç slasher filminde rol aldı: Blood Frenzy, Savage Harbour ve Iced.

1973’te Loring, Vanessa adında bir kızı olduğu ilk kocası Farrell Foumberg ile evlendi. Çift 1974’te boşandı. 1981’de Loring, ikinci kızı Marianne’in olduğu ikinci kocası Doug Stevenson ile evlendi. Loring ve Stevenson 1983’te boşandı. Loring, 1987’den 1992’ye kadar yetişkin film yıldızı Jerry Butler ile evlendi. Daha sonra 2003’te Graham Rich ile evlendi, ikisi 2008’de ayrıldı ve 2014’te boşandı.

Çoğu kişi için Lisa Loring, her zaman bir pop kültür ikonu haline gelen Wednesday Addams rolüyle hatırlanacaktır. Loring, sonuncusu olmasa da, karakteri oynayan ilk oyuncuydu. Christina Ricci, 1991 yapımı Addams Family ve 1993 yapımı devam filmi Addams Family Values’da Wednesday’i canlandırarak 1990’larda mirası sürdürdü. Yakın zamanda Jenna Ortega, hayranların favorisi olan Netflix orijinal dizisi Wednesday’in, sevilen karakterin ilk solo projesinin rolünü üstlendi.

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.