İncelemeler

Munchkin Zombies İncelemesi

munchkin-zombies-banner

Steve Jackson Games, Munchkin serisini büyütmeye devam ediyor.

Çılgın ve eğlenceli Munchkin’in nasıl bir oyun olduğuna dair daha önce bir inceleme yazısı yazmıştık. Ona buradan ulaşabilirsiniz. Bu nedenle oyunun genel yapısını en baştan anlatmadan, sadece Munchkin Zombies konseptinde yapılan yeniliklere ve değişikliklere değineceğiz.

munchkin-zombies-kutuMunchkin serisinin en eğlenceli sürümlerinden biri olan Munchkin Zombies, oyuncuları bilindik “Yürüyen Ölüler” mantığını eğlenceli bir biçimde sunuyor. Bu sefer oyuncular Zombi karakterlere bürünüyor. Oyun içerisinde karşılarına çıkan Monster – Yaratıklar da onları öldürmek isteyen insanlar oluyor.

Her oyuncu, oyuna sıradan bir zombi olarak başlıyor. Açılan kartlar sayesinde kendilerine Mojo ekliyorlar. Bu Mojolar, Class – Sınıf özelliği yerine geçiyor. Atomic Zombie, Vodoo Zombie, Plague Zombie gibi Mojolar bulunuyor. Oyuncular bu Mojo kartlarını önlerine açarak farklı güçler kazanıyorlar. Her birinin avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Ayrıca birçok Munchkin setinde bulunan Power özelliği de bu oyun içerisinde bulunuyor. Seviye’ye eşit olacak şekilde açılan Power kartlarıyla, oyuncular kendi zombi özelliklerine daha fazlasını katabiliyor. Yani seviyeniz 5 ise açabileceğiniz Power kartlarının değerinin toplamı da en fazla 5 olabilir.

munchkin-zombies-resimMunchkin Zombies, birçok zombi kültüne göndermelerde bulunuyor. Seviye kazanmanızı sağlayan Level Up! kartlarından birinin üzerinde “Braaiiiiinns” demeniz gerekiyor. Bunu içten bir açlıkla söylemezseniz seviye alamıyorsunuz. :)

Yaratıklar kartlarının bir kısmı gene Undead kategorisine giriyor. Geriye kalan kartlarda ise zombi saldırılarından kaçıp, hayatta kalmaya çalışan insanlar oluşturuyor. Oyuncuların karşısına birçok zombi filminden fırlamış yaratıklar çıkabiliyor.

Munchkin Zombies, Zombi kültünü seven ve eğlenceli bir açıyla bakmak isteyen masaüstü oyuncuları için birebir. Her Munchkin setinde olduğu gibi bu kartlar da herhangi bir setle karıştırılabiliyor.

Munchkin Zombies oyunlarını buradan satın alabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.