Haberler

George Lucas, David Prowse’ın Ölümünün Ardından İlk Kez Konuştu

Yıllardır David Prowse ile görüşmeyen ve konu hakkında da açıklamalara cevap vermeyen George Lucas, ünlü oyuncu ve vücut geliştiricinin ölümünün ardından ilk kez konuştu.

Bu hafta içerisinde Darth Vader’ı canlandıran David Prowse‘un hayatını kaybettiği haberi Star Wars toplulukları tarafından üzüntüyle karşılandı. 85 yaşındaki Prowse, heybetli vücuduyla Darth Vader kostümünün arkasındaki isim olmuştu.

Ancak Episode VI’nın çekimleri sırasında Lucas, son anda bir değişiklik yaparak Vader’ın kaskının altına Sebastian Shaw‘ı koymuştu. Takibi yıllarda da David Prowse’un resmi Star Wars topluluklarına, panellerine, etkinliklerine katılması yaklaşmıştı.

İkili arasında ne yaşandıysa yıllardır gizemini korumaya devam ediyor. 2015 yılında yayınlanan I Am Your Father belgeselinde konuya biraz açıklık kazandırılmış fakat yine de Lucas tarafındaki soru işaretleri baki kalmıştı.

David Prowse’un ölümünün ardından, ünlü oyuncuyla yıllardır görüşmediği bilinen Lucas, ilk kez açıklamada bulundu. Lucas şu sözlere yer verdi:

“David, Darth Vader için gerekli olan fiziksel özelliklere sahipti. Vader’ın varlığının yoğunluğuna ve heybetli duruşuna yakışacak performansı sayesinde, Vader’ı sayfalardan çıkarıp gerçeğe çevirmişti. David her şeye hazır birisiydi. Unutulmaz, trajik bir karakterin başarısına katkıda bulundu. Huzur içinde yatsın.”

Prowse’un ölümü, Star Wars evreni içerisindeki yerinde değişiklik yapar mı bilemeyiz, ama çok, çok uzun yıllardır herkesin kabul ettiği bir gerçek var ki, Lucas’ın da kabul ettiği gibi, heybetiyle Darth Vader silüetini hayata geçirebilecek tek isim de oydu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.