AYBABTUHaberler

Gaming İstanbul 2018’in Ardından

1 Şubat Perşembe günü itibariyle kapılarını açan Gaming İstanbul 2018, binlerce oyunseverin buluştuğu, heyecanlarını paylaştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı kocaman bir etkinlik oldu. Gist 2018 ardımızda kalırken, Frpnet olarak izlenimlerimizi de sizlerle buluşturmaya karar verdik.

2018 itibariyle 3. yılını kutlayan Gaming İstanbul 2018, dört gün boyunca oyunseverlere unutulmaz bir etkinlik alanı sundu. Büyük firmaların olduğu kadar, ufak firmalar ve bağımsız geliştiricilerin rahatlıkla kendi ürünlerini, oyunseverlerle tanıştırdığı Gist 2018, Frpnet için de oldukça keyifli geçti.

İlgili Makaleler

GİST 2018’de Ne Yaptık?

Oyun denilince, akla hemen bilgisayar oyunları geliyor. Hadi onları da geçtik, mobil oyunların da ne kadar büyüdüğünü kabullenmek gerekiyor. Oyun pazar bu kadar büyükken, bu işlerin nereden başladığını da bilmek gerekiyor.

Son yıllarda özellikle masaüstü kutu oyunlarına ve sonrasında masaüstü rol yapma oyunlarına ilginin de arttığını eklemek gerek. İşte biz de Frpnet Ailesi olarak, Gist 2018’de yerimizi aldığımızda bu fikirle yola çıkmıştık. Oyunlar sadece sanal ortamda değil, aynı zamanda masaüstünde de oynanabiliyordu.

Fuar açılışından dakikalar önce…

1 Şubat Perşembe günü masalarımızı yerleştirip, masaüstü kutu ve kart oyunlarımızı hazırladığımızda etkinlik alanı henüz dolmamıştı. Bize özel, sakin ve sessiz alanımızda ne olacağını beklerken zamanın geçmesi adına ekip olarak birkaç kutu oyununu önden deneyelim dedik. Henüz kapıların açılmasından bir saat geçmişti ki kendi keyfimizi bir kenara bırakıp, ziyaretçilerimizin ilgi odağı haline gelen kutu oyunların nasıl oynanacağını anlatmaya başladık.

Dört gün boyunca binlerce kişinin Frpnet oyun alanına geldiğini söylesek, abartmış olmayız sanırım. Bir noktadan sonra masalar yetmemeye başladı. İlk gün 10 masa ve 60 sandalye ile başladığımız Gaming İstanbul’u talep nedeniyle 20 masa ve 100 sandalye ile tamamladık. Ziyaretçilerimiz sıra beklememek adına masayı, sandalyeyi bir kenara atıp yere oturup kutu oyunları tecrübe etmeye başladılar.

Bu dört günlük süre içerisinde NeoTroy Games ve Zeren’s Universe tarafından sağlanan kutu oyunlarına inanılmaz bir ilgi gösterildi. Kutu oyunlarının yanı sıra rol yapma oyunlarını deneyimlemek isteyen birçok ziyaretçimiz de oldu.

Bunun için alanımız içerisinde bulunan Pathfinder Society ekibi, DMleriyle oyuna yeni başlayan ya da yeni bir macera arayışında olanlar için ışık tuttular.

Renkli ve Daha Da Renkli

Gist 2018 boyunca tabii ki kendi standımıza çakılı kalmadık. Alanın her karışını gezip oyun geliştiricileri ile tanışıp yeni oyunlarını da deneyimleme fırsatı bulduk. Geri döndüğümüzde aynı ilginin bizim üzerimizde olduğunu da gördük.

Malt grubunun solisti ve aynı zamanda yıllarca radyoculuk yapmış olan Cenk Durmazel, oğlu Batuhan Durmazel ile cuma günü Frpnet alanına uğrayıp bizimle kutu oyunları şenliğine katıldı. Köpeğin sırtına yüzgeç takınca köpek balığı olmuyor Cenk Bey, buradan söyleyelim istedik. :)

Pazar günü ise Deadpool, Joker, Spider-Man gibi karakterlerin yanı sıra birçok seslendirme çalışmasında bulunmuş, müzikle de yakından ilgilenen Harun Can, Frpnet alanındaydı. Kendisine katılımcılarımız için hazırladığımız bilgi yarışmasından zor sorular sorduk fakat Harun Can, hepsinin üzerinden geldi. Öyle ki sinema kategorisindeki soruların cevaplarını bilmekle kalmadı bize filmlerin yapımcılarından ülkemizde kimlerin seslendirdiğine kadar da anlattı. 

İlk gün 10 masayla başladığımız maceramız, Gist 2018’in son gününde 20 masaya kadar çıkmıştı. Son gün Gist organizatörleri Cevher ve Meriç Eryürek’in oğlu Destan’ın doğum gününü de alanımızda yaparak coşkumuza daha da renk katmış olduk. Onlarca masaüstü oyuncusu da Destan’ın doğum gününü alkışlarla kutladı. Nice güzel, bol oyunlu yaşlara Destan!

Meriç Eryürek: Armut dibine düşer. Destan Eryürek’in doğum gününü FRPNET ve masaüstü oyuncularıyla birlikte kutladık. Bence dünyada doğum günü kutlanacak en güzel yerlerden biri, oğlum. Ve teşekkürler bize katılan FRPNETçiler! (Facebook paylaşımından alıntıdır)

Eh, bu kadar hengamenin içerisinde kendi açımızdan baktığımızda en çok yorulduğumuz ve en çok eğlendiğimiz etkinliklerden birini yaşadık. Cosplay yarışması için ülkemize gelen jüri bile burada neler olduğunu anlamak için yanımıza geldi. Fırsat bu fırsat deyip anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeyi de unutmadık.

Mellu – Aoki – Narga

Gist 2018 ardımızda kalırken, bize tatlı bir yorgunluk ve bolca arkadaşlık bıraktı. Sıradaki Gist’i merakla bekler olduk.

Bu yıl bizi orada görmediyseniz üzülmeyin. İleriki yıllarda daha fazlasıyla sizlerle birlikte olacağız.

4 güzel günün ardından yorgun ekip…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.