Haberler

GameChanger ile FRP Oyunlarınızı Değiştirin

gamechanger-banner

Masaüstü kutu oyunları ya da Frp oyunları kaçınılmaz bir şekilde teknolojik gelişmelere yenik düşecek. Orası kesin! Ancak bunun hem teknolojiyi sunan hem de satın alıp oynayan kişi için kazançlı olması gerekiyor. Bunca zamandır esneklik tanınan oyunlar, 1’ler ve 0’lardan oluşmuş programların görünmez duvarlarına çarpacaksa, hiç olmasın daha iyi.

Elinizdeki tüm Frp kitaplarını, figürleri, zar setlerini atın demiyoruz. Teknolojik çağın getirdiklerini de kullanmakta fayda var. Çünkü bazen güzel şeyler çıkabiliyor. Bunca zamandır Dungeons and Dragons ve Warhammer gibi masaüstü oyunları, tabiri caizse organik düzeyde oynanıyordu.

Yani tüm oyuncular masanın etrafında toplanır, kağıt kalemden tutun da kendi kendinize uğraşıp yaptığınız maketler oyuna katılıyordu. Bilgisayarlar ise gerekli kitapların .pdf formatlarını göz geçirmek ya da uzun matematiksel hesaplamaları halletmek için vardı.gamechanger-gorsel-5

Şimdi Splendiferous Press isimli, Birleşik Krallık merkezli bir firma GameChanger adını verdiği bir teknolojiyi oyun severlere sunuyor. Dungeons and Dragons ve Warhammer 40K oyuncuları bu sanal masaüstünü alarak oyunlarını renklendirebilecek.

Darbelere karşı dayanıklı ekran üzerine figürlerinizi yerleştirebiliyorsunuz. GameChanger’ın büyük bir HD ekranı var. 10mm kalınlığında bu ekranın üst katmanında akrilik ile güçlendirilmiş cam bulunuyor. Yani kolay kolay kırılmaz. Ayrıca üzerinde isterseniz zar atabilir, korkusuzca içeceğinizi içebilirsiniz. Malum, her Frp oturumunda bir arkadaşımız içeceğini dökerek karakter kağıtlarınızın renk değiştirmesine sebebiyet verirdi.

Bir bilgisayar ya da akıllı telefon ile bağlanarak, oyun haritasını bu ekran üzerine yansıtabiliyorsunuz. Oyuncular dilerse VGA ya da HDMI bağlantısı ile ekrana görüntü verebiliyor. Sanal masa özellikle Roll20.net üzerindeki oyun programlarına destek veriyor. Sisteme birden çok cihaz bağlayabiliyorsunuz. Yani hem oyun yöneticisi hem de oyuncular, ekran üzerine yeni bilgiler ekleme imkanına sahip.

Gelelim GameChanger’ın teknik özelliklerine. Bu devasa sanal masanın 32-inç ve 42-inç olmak üzere iki farklı modeli var. 16:9’luk görüntü oranı sağlayan ekranının çözünürlüğü ise 1920×1080’e ulaşıyor. Yapımcı firma Splendiferous Press, Linux ARM, Android ve Windows gibi seçenekleri de kullanıcıların beğenisine sunmuş. Ekran sadece yayın yapmakla kalmıyor multi-touch dokunmatik desteği de veriyor.

Firma GameChanger’ı 30 Mayıs tarihinde KickStarter üzerine koymayı planlıyor. İlk hedefleri 50.000 Dolar’lık bütçeyi tutturmak. Destek verenler birden çok GameChanger modeline sahip olma imkanına erişecek. En basit 32-inçlik modeli 599 Dolar’dan, tam sürüm üst seviye 45-inçlik modeli 1.299 Dolar’dan alıcı bulacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.