Haberler

Ejderha Mızrağı Geri Dönecek Mi?

dragonlance-ejderha-mizragi-banner

Dungeons & Dragons 4th Edition ile tamamen arkaplana atılan, romanları bile basılmayan Ejderha Mızrağı (Dragonlance) geri dönecek mi?

Geçen gün, Ejderha Mızrağı oyun sisteminin yaratıcılarından Cam Banks ile Ejderha Mızrağı yazarlarından Margaret Weis’in Twitter üzerinden yazışmaları, Ejderha Mızrağı’nın geri döneceğine bir işaret olabilir mi?

Konuşmayı size birebir aktaralım;

dragonlance-todd-lockwoodboymonster = Cam Banks
WeisMargaret = Margaret Weis (Yüzbaşı aşikar!)
ChrisSSims = Chris Perkins

@boymonster <- Dragonlance specialist ( <- Ejderha Mızrağı uzmanı)
@WeisMargaret I’m a dragonlance specialist! (Ejderha Mızrağı uzmanı benim!)
@boymonster I think you out-specialize me by a wide margin. (Senin uzmanlığın benim uzmanlığımı katlar.)
@WeisMargaret who is Chris sims? (Chris sims kim?)
@boymonster That would be @ChrisSSims, an editor & designer at WotC. He seems like a reasonably fine gentleman. (@ChrisSSims, WotC’de editör ve tasarımcı. Kendisi anlayışlı, iyi bir centilmen gibi görünüyor.)
@WeisMargaret I heard you were looking for Dragonlance specialists! I’m available! (Ejderha Mızrağı uzmanı aradığınızı gördüm. Ben müsaitim!)
@ChrisSSims Hi! Hmmm. I think you should talk to @mikemearls then. You too, @boymonster. (Merhaba! Hmmm. Sanırım @mikemearls ile konuşmalısın. Sen de, @boymonster.)

Konuşmanın sonunda bahsi geçen Mike Mearls ise, şu anda D&D Next projesinin başındaki isim. Tabii ki Mike, kiminle konuşması gerektiğini biliyordur.

Bu Twitter konuşmasının ardından Cam Banks, şu günlerde Amerika’da gerçekleşmekte olan rol yapma ve hobi oyunları etkinliği PAX East’ten bahsetti. “Dün, PAX East’te konuşma yapan Chris Perkins; D&D’nin geleceğinden, Unutulmuş Diyarlar’ın (Forgotten Realms) yeni planlarından ve diğer klasik diyarlar için planlarından bahsetti. Ayrıca, Ejderha Mızrağı’nın ölmediğinden, bir uzmana ihtiyaç olduğundan da söz etti. İnanıyorum ki Ejderha Mızrağı, D&D’nin geleceğinde yer alacak. İnanıyorum ki yetenekli yazarlar, editörler ve oyun geliştiriciler; yaratıcılıkları ve bilgilerini kullanarak Margaret Weis ve Tracy Hickman’dan aşağı kalır bir iş yapmayacaklar. Biliyorum ki Ejderha Mızrağı’nın yeni romanlara, yeni kitaplara ve yeniliklere aç, tutkulu bir kitlesi var ve bunlar yeni D&D markasını yükseltmekte işe yarayacaktır. Buna inanıyorum ve bunun bir parçası olmayı isterim.”

dragonlance-backgroundPAX East’te konuşan Chris Perkins, eski diyarların da D&D Next ile geri döneceğinden bahsetti. Özellikle Eberron ismi geçmesine rağmen Ejderha Mızrağı, Ravenloft ve Greyhawk gibi efsane diyarlar için de açık kapı bırakıldı.  Unutulmuş Diyarlar’ın D&D Next’te de ana diyar olacağı net bir şekilde belirtildi.

Bizzat bu durumu Margaret Weis’e sorduğumda, “Benim öyle bir durumdan haberim yok,” cevabını verdi ancak Ejderha Mızrağı isminin de Wizards of the Coast’un elinde olduğu bilinen bir gerçek. Kısacası Ejderha Mızrağı da yeniden çıkabilir. Bunun dışında yıllar önce White Wolf’a satılan ancak White Wolf tarafından da askıya alınan Ravenloft diyarı da D&D Next ile geri dönebilir. Hatta geçtiğimiz günlerde Forbes dergisi, “Çok yakında güzel Ravenloft eserleri göreceksiniz,” şeklinde bir cümle ile durumu haberinde duyurdu. Vampirlerin ve korkunun önplana çıktığı şu günlerde Ravenloft’un da yeniden çıkması gayet mümkün. Hele bir de Planescape de dönerse…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.