Edebiyat

Türkiye’deki Küçük Prens Sevgisi

kucuk-prens-banner

Antoine de Saint-Exupery’in eskimeyen klasiği Küçük Prens’in Can baskısı yılın ilk rekoruna imza attı. İki haftada 100 bin basılan kitap D&R’ın en çok satan kitaplar listesinde ilk basamağa yerleşti.

Uluslararası Bern Sözleşmesi’yle yazarının ölümünün üzerinden 70 yıl geçtiği için yayın hakları serbest kalan Antoine de Saint-Exupery’in Küçük Prens romanı bir ay içinde rekora koştu.

Eserin Tomris Uyar ve Cemal Süreya tarafından yapılan efsanevi çevirisini geçtiğimiz ayın ilk günlerinde piyasaya süren Can Çocuk, D&R’ın en çok satan kitaplar listesinde ilk basamağa yerleşti. Milliyet gazetesi kültür-sanat servisinin haberine göre, iki haftada 100 bin basılan kitap 7 liraya satılıyor.

İnternetten arama yaptığımızda kırka yakın yayınevinin Küçük Prens’i bastığını görüyoruz. Sayı her geçen gün artıyor. Bu “bollukta” yayınevleri de fark edilmek adına aynı kitabı farklı versiyonlarıyla basma yoluna gidebiliyor.

kucuk-prens

Sözgelimi Yakamoz Yayınları kitabı “mandalina kokulu” basarken Remzi büyük boy, Mavi Bulut “üç boyutlu popup” formatında şansını deniyor. Alfa Yayın Grubu’nun stratejisi ise olaya farklı bir boyut katıyor. Sahip olduğu üç alt markanın üçünden de ayrı çevirilerle Küçük Prens romanı yayımlayan şirket, Everest Yayınları ile Selim İleri’nin, Kapı Yayınları ile Küçük Prens’in Türkçedeki ilk çevirmeni Ahmet Muhip Dıranas’ın (1953), Büyülü Fener Yayınları’ndan ise Işık Ergüden’in Türkçesiyle okura göz kırpıyor. Önümüzdeki günlerde bizi hangi sürprizlerin beklediğini kestirmek güç. Bekleyip göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.