Edebiyat

Türk Edebiyatının İlk Fantastik Novellası Perviz Kayıp Kitaplar Kütüphanesi’nde!

Kayıp Kitaplar Kütüphanesi, Türkiye’nin edebiyat tarihinde önemli bir döneme ışık tutan eserlerle dolu. Bu kez, Türk Edebiyatının ilk Fantastik Novellası olarak nitelendirilen Perviz, 1916 senesinde Celal Nuri İleri tarafından kaleme alınmış bir başyapıt olarak gün yüzüne çıkıyor.

Türkiye’nin ilk bilimkurgu eserinden sonra, ilk Türkçe Gotik roman gibi birçok ilki okurlarla buluşturan Kayıp Kitaplar Kütüphanesi serisi, Türk edebiyatının gizli hazinelerini gün yüzüne çıkarıyor. Perviz, metaforlarla süslenmiş bir edebiyat eseri olarak dönemin iktidarına ve siyasetine dair derin ipuçları barındırıyor.

Celal Nuri İleri’nin 1916’da kaleme aldığı bu eser, modernleşme sürecinde Türk edebiyatına yepyeni temalar kazandırarak dikkat çekiyor. Günümüzde ulaşılması zor kütüphanelerde yer alan, neredeyse bir tarihi belge niteliğindeki Osmanlıca metin, Merve Köken‘in titiz araştırmaları ve çabalarıyla Türkçeye çevrildi ve şimdi Perviz, Karakarga etiketiyle tüm kitapçılarda okurlarla buluşuyor.

Perviz Arka Kapak Yazısı

Kayıp Kitaplar Kütüphanesi, Türk edebiyatında fantastiğin izlerini sürmeye devam ediyor. Celal Nuri İleri’nin 1916’da yazdığı kitap, modern Türk edebiyatının önceki dönemlerde kullanılmamış temaları işleyen nadir eserlerden biri olarak öne çıkıyor.

İktidar mefhumunu fantastik bir eksenle ele alan “Perviz,” Osmanlı Devleti’nin son evresinde yazılmış önemli bir eserdir. Modern Türk edebiyatının kronolojisini yeniden şekillendirecek nitelikte olan bu fantastik novella, Kayıp Kitaplar Kütüphanesi’nde okurları bekliyor.

Bu eşsiz eseri keşfetmek için şimdi kitapçılara göz atabilirsiniz!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.