Edebiyat

Silmarillion, Tolkien’in Çizimlerinin Olduğu Özel Baskıyla Geliyor

Orta Dünya tarihini ve hikayelerini anlatan Silmarillion, ilk kez J.R.R. Tolkien‘in kendisi tarafından yapılan resim ve çizimlerle tamamen resimli yeni bir baskıya kavuşuyor.

HarperCollins, Silmarillion’un bu yepyeni baskısının yakında raflarda olacağını duyurdu. Tolkien’in 1977 kitabının ilk tam resimli baskısı olacak. Aslında oğlu, babasının ölümünden sonra bu resimleri yayınladı. Orta Dünya’nın Üçüncü Çağında geçen anlatı romanlarından farklı olarak kitap, Birinci ve İkinci Çağların tarihini ve mitlerini araştırıyor.

HarperCollins Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ortak Yardımcısı Jennifer Hart yaptığı açıklamada şunları söyledi;

J.R.R. Tolkien, büyük efsanesini ilk kez tasavvur etmeye başladığında ve savaş onu Fransa’ya götürdüğünde ve Silmarillion dünyasına ilk adımlarını attığında yirmili yaşlarının başlarında genç bir adamdı. O karanlık zamanın korkunç deneyimine rağmen, önümüzdeki on yıl boyunca, Orta Dünya’nın Kadim Günleri’nin hikayesini anlatmaya başlarken olağanüstü güzellik, lirik, güç ve anlatı enerjisine sahip metinler yaratacaktı.

Tolkien, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin son kitabının 1955’te yayınlanmasından çok sonra Silmarillion üzerinde çalışmaya devam etti ancak kitabı 1977’de tamamlayıp basan oğluydu. Hayranların onu sevdiğini söylemeye gerek yok. New York Times’ın 1 numaralı en çok satanı oldu. İlk yılında bir milyondan fazla kopya satıldı.

J.R.R. Tolkien’in oğlu Christopher Tolkien, kitabın haritalarını oluşturdu. Babasının çizimlerinin ve onun için yaptığı resimlerin çoğu, yıllar içinde başka basımlarda yer aldı ancak bu yeni baskı, Silmarillion’da ilk kez Tolkien’in tüm orijinal sanat eserlerini içerecek.

Silmarillion, Ekim 2022‘de raflarda yerini alacak. Bunu dünya çapında çeviriler takip edecek. Umarım, buna Elfçe bir kopya da dahildir.

Kaynak: Nerdist

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.