Edebiyat

Ünlü Yazar Mario Levi Aramızdan Ayrıldı

Türk edebiyatının sevilen isimlerinden biri olan yazar Mario Levi, 66 yaşında aramızdan ayrıldı. Ölüm haberi, Buart Sanat Atölyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuru ile geldi. Levi’nin vefatı, edebiyat dünyasını derin bir üzüntüye boğdu.

Edebiyatın Duygulu Kalemi

Buart Sanat Atölyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, “Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Twitter’da görüntüle

Eserleri ve Mirası

Mario Levi, “İstanbul Bir Masaldı”, “En Güzel Aşk Hikayemiz”, “Bir Şehre Gidememek”, “Lunapark Kapandı” ve “Size Pandispanya Yaptım” gibi birçok önemli esere imza atmış bir yazardı. Türk edebiyatına kattığı bu değerli eserlerle geniş bir okur kitlesi kazandı.

İstanbul’a Dair İlham

Mario Levi
Mario Levi

Ünlü yazar, yaşamı boyunca İstanbul’a duyduğu derin bağlılıkla tanınıyordu. 3 yıl önce Anadolu Ajansına verdiği bir röportajda, “İstanbul her zaman benim için bir ilham kaynağı oldu. Kötüsüyle de ilham kaynağı oldu. İstanbul aslında neresinden bakarsanız bakın yaşanması kolay olmayan, hatta yaşanması zor bir şehir. Tarihin bıraktığı izler yüzünden de öyle, bugün açısından da öyle.” sözleriyle İstanbul’a duyduğu özel bağını dile getirmişti.

Yaşamı ve Kariyeri

1957 yılında İstanbul’da doğan Mario Levi, Saint Michel Fransız Lisesi’nden 1975 yılında, İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi bölümünden ise 1980 yılında mezun oldu. İlk öyküsünü 1975’te kaleme alan Levi, 1984 yılından sonra birçok önemli yayın organında yazılarına yer verdi. Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olarak anılan Mario Levi, eserleri ve edebiyata kattıklarıyla her zaman hatırlanacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.