Edebiyat

Gülşah Elikbank’ın Yeni Romanı “Yalancılar ve Sevgililer” Raflarda

yalancilar-ve-sevgililer-banner

Karşımıza ilk olarak Günebakan Üçlemesi ile çıkan Gülşah Elikbank, sonrasında Uykusuzlar ve Aşkın Gölgesi isimli romanlarıyla yoluna devam ederken şimdi de yolu Transilvanya Şatosu’na doğru uzandı. Yalancılar ve Sevgililer isimli kitap raflarda yerini aldı.

Üzerinde garip bir mühür olan bir mektup alan genç kız, bu mektubun sahibini araştırmaya koyulur ve İstanbul’dan Romanya’ya giden bir hikaye başlar.

Gülşah Elikbank, araştırmalara dayanan bu romanında Kazıklı Voyvoda’dan Çavuşesku’ya, 12 Eylül’den günümüze iyinin ve kötünün, gerçeklerin ve yalanların, insanları inançları üzerinden yönlendiren zorbaların ve yaşanamamış aşkların peşinde okuru tarihin derinliklerine sürüklüyor.

yalancilar-ve-sevgililer-kapakKitabın arka kapak yazısı şöyle;

“Soğuk, karlı bir kış günü can veren bu kadının hikâyesi yüzyıllar sonra benim de ölümle burun buruna gelmeme neden oldu.”

Genç bir kız, hayatının normal akışını tamamen değiştiren, garip bir mühür taşıyan elyazması bir mektup alır. Mektupta Romanya’ya giderse kayıp amcasının izini sürebileceği ima edilerek “Şeytanın oğlu intikam için geri geliyor. Bir şeyler yapmak zorundasın Maya,” denmektedir. Şaşırtıcı olan, tarihin en eli kanlı zorbası Kazıklı Voyvoda’nın, diğer adıyla Kont Drakula’nın genç kızın kayıp amcasıyla birlikte anılmasıdır.

Mektuplar gelmeye devam eder, gelen her mektup genç kızın kafasını kurcalayan sorulara cevap vermek yerine, hem Drakula’nın hayatını hem de kendi çevresine örülmüş yalanlar ağını ortaya serer. İstanbul’da başlayıp Romanya’da devam eden ve beklenmedik bir aşka da yol açan bu serüven, Drakula’nın geri döndüğü söylentileriyle daha da tehlikeli hale gelecektir.

Genç kuşağın başarılı yazarlarından Gülşah Elikbank, araştırmalara dayanan bu romanında Kazıklı Voyvoda’dan Çavuşesku’ya, 12 Eylül’den günümüze iyinin ve kötünün, gerçeklerin ve yalanların, insanları inançları üzerinden yönlendiren zorbaların ve yaşanamamış aşkların peşinde okuru tarihin derinliklerine sürüklüyor.

236 sayfalık Yalancılar ve Sevgililer, Kırmızı Kedi Yayınları tarafından yayınlandı. Herkese iyi okumalar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.