Edebiyat

Gotik Edebiyatın En İyi Örnekleri

gotik-can-yayinlariGotik kavramı günden güne değişmeye devam ediyor. Gördüğümüz her karanlık giyim türüne veya her iç karartıcı edebiyat eserini gotik diye adlandırmaya başladık. Asıl olarak mimari alanda ortaya çıkan gotik kelimesi zaman geçtikçe edebiyata da damgasını vurdu.

Günümüzde “Twilight” gibi romantik-korku türünde gençlik serilerini gotik olarak adlandıranlara Can Yayınları çok güzel bir yanıt veriyor. Dünya edebiyatının en önemli gotik edebiyat eserlerini dilimize kazandırıyor.

Edebiyatta gotik kavramı 1764 yılında Horace Walpole tarafından yazılmış olan Otranto Şatosu isimli kitapla başlamıştır. İlk gotik edebiyat eseridir.

Carmilla ise ilk kadın vampir karakter olarak edebiyatta bir çığır açmıştır ve halefleri Vampirella gibi eserlere yol açmıştır. Aynı zamanda lezbiyen bir karakter olmasıyla da edebiyat dünyasına başka bir hava getirmiştir.

Dr. Jekyll ve Mr. Hyde eseri de insanın içindeki karanlık yüzü yansıtırken Londra’nın karanlık sokaklarını ve gotik havasını da en güzel şekilde yansıtmıştır.

Bu türün en iyi eserlerini ülkemizin en iyi yayınevlerinden biri olan Can Yayınları kalitesi ile okumanız mümkün. Birbirinden iyi çeviriler ile dilimize sunulan bu gotik edebiyat eserlerini okuyarak 18. yüzyıl ve 19. yüzyılın karanlık sokaklarına geri dönerek o dönemin fantastik edebiyatına aşina olabilirsiniz.

Can Yayınları’nın bu Gotik Serisini okumanızı şiddetle tavsiye ederiz. Gerçek gotik anlamını işte o zaman kavrayacaksınız.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.