Edebiyat

E.T.A. Hoffmann’ın Matmazel de Scudéry Kitabı Can Yayınları’ndan Çıktı

E.T.A. Hoffmann’ın başta Edgar Allan Poe olmak üzere birçok yazara ilham veren çok katmanlı eseri “Matmazel de Scudéry”, Can Yayınları etiketiyle okurlarla buluşuyor. Hoffmann’ı dünya çapında tanınır kılan ve ilk Alman polisiyesi olarak bilinen bu uzun öykü, gizemli hikâyesi, heyecan verici olay örgüsü ve dönemin Paris’ini anlatan harika betimlemeleriyle bir solukta okunacak türden.

Fransa’nın en uzun süre hüküm süren kralı XIV. Louis döneminde geçen “Matmazel de Scudéry”, Can Yayınları’nın Klasik serisinde yerini aldı. Alman besteci ve yazar E.T.A. Hoffmann’ın ilk kez 1820’de yayımlanan eseri, sürükleyici olay örgüsü, dönemin Paris’ine, tarihî kişiliklere ve olaylara dair ilgi çekici tasvirleriyle başta Edgar Allan Poe olmak üzere birçok yazara ilham veren bir başyapıt niteliğinde.

E.T.A. Hoffmann Matmazel de Scudéry

Arka Kapak Yazısı

“Hırsızlardan korkan bir âşık, aşka layık değildir”

17. yüzyılın sonlarına doğru güçlü bir zehirle işlenen sayısız cinayetle tüm Paris çalkalanır. Fransa Kralı XIV. Louis’nin sırf bu cinayetleri aydınlatmak için kurduğu özel mahkemenin soruşturmaları devam ederken, yeni bir katil ve hırsız çetesi peyda olur. Bütün cinayetlerin ve soygunların ortak noktası ise birbirinden kıymetli mücevherlerdir.

Âşıkların, sevgililerine hediye götürmeye korktuğu bu tehlikeli ortamda, kral çok sevdiği yazar ve şair Matmazel de Scudéry’ye konuyla ilgili fikrini sorar. Matmazel ise bir alıntıyla yanıtlar: “Hırsızlardan korkan bir âşık, aşka layık değildir.” Düşünmeden, şaka yollu söylediği bu söz yüzünden kendisini akıl almaz bir karmaşanın ortasında bulan matmazel, bütün gizemi çözmek zorunda kalacaktır.

“Matmazel de Scudéry”, gizem ve edebiyatseverleri bekliyor. Bu çok katmanlı ve sürükleyici öykü, sizi 17. yüzyılın Paris sokaklarında heyecan dolu bir yolculuğa çıkaracak. 88 sayfalık bu uzun öykünün çevirisi Anıl Alacaoğlu’na ait.

İyi okumalar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.