Haberler

Dungeons and Dragons İçin Yawning Portal Kitabı Duyuruldu!

Dungeons and Dragons, yeni sisteme geçtiğinden bu yana çıkardığı kitaplarla masaüstü rol yapma oyuncularının kalbini fethetmeyi başarmıştı. Anlaşılan o ki ekip daha bir sürü kitapla bizleri maceradan maceraya koşturacak.

Eğer sıkı bir Forgotten Realms takipçisiyseniz Yawning Portal ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Ülkemizde Avatar Üçlemesi olarak çevrilen serinin üçüncü kitabı olan Derinsu’da da karşımıza çıkan Yawning Portal, diyarların en meşhur hanlarından birisidir.

İlgili Makaleler

Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark oyununda da karşımıza çıkan Yawning Portal’ın meşhur işletmecisi Durnan ile çene çalmak her oyuncuya nasip olur umarım. Herkesi içtenlikle karşılayan Durnan ve Yawning Portal, yeni Dungeons and Dragons kitabının da merkezinde olacak.

Tam ismi Tales from the Yawning Portal olan kitap daha önceden yayınlanmış tüm 5th Edition kitaplarıyla uyumlu çalışıyor. Bu kitabın esprisi ise artık efsane haline gelmiş maceraları bir araya getirmesi. Sadece bunu yapmakla kalmıyor, yeni sisteme de uygun hale getiriyor.

Kitap içerisinde 7 farklı campaing (macera) bulunuyor. Bunlardan bir kısmı yeniyken çoğunun eski olduğunu görüyoruz. Yawning Portal içerisindeki maceralar ise şu şekilde:

  • Against the Giants
  • Dead in Thay
  • Forge of Fury
  • Hidden Shrine of Tamoachan
  • Sunless Citadel
  • Tomb of Horrors
  • White Plume Mountain

Özellikle Tomb of Horrors’ın, 5th Edition için ne zaman hazırlayacağını merakla bekliyordum. Çünkü DnD tarihinin en efsanevi campaigni olmadan, 5th Edition’ı kabullenemezdim.

Kitap içerisinde ayrıca Gary Gygax’ın hazırladığı ve çok beğenilen Against the Giants macerası da var. Lawrence Schick tarafından Tomb of Horrors ile aynı kategoride bulunan (Special Adventure Book), S2 kod adlı White Plume Mountain de uzun yıllar sonra oyuncularla buluşacak.

Haziran 2014 tarihinde sadece online olarak piyasaya sürülen Dead in Thay de Yawning Portal içerisinde olacak. Dead in Thay konusu ve oynanabilirliği açısından ilgimi çeken ama henüz tecrübe edemediğim bir macera olmuştu. Tomb of Horrors’a bir saygı duruşu olarak hazırlandığı söylenen Dead in Thay ile birlikte oyuncular o meşhur Szass Tam ile mücadele edebilecekler.

Yawning Portal, önümüzdeki Nisan ayında raflardaki yerini alacak. Daha detaylı bilgi almak ve ön sipariş vermek için resmi DnD web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Tomb of Horrors nedir derseniz, daha önceden hazırladığımız videoya göz atabilirsiniz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.