Dizi Haberleri

Yapay Zeka ile Üretilen İlk Çizgi Dizi Qianqiu Shisong İzleyicilerle Buluştu

Yapay zeka devrimi çizgi dizilere ulaştı: Qianqiu Shisong yayında! Yapay zeka (YZ) teknolojisi, her geçen gün yeni bir alanda etkisini gösteriyor. Son olarak, Çin’de yapay zeka araçlarıyla üretilen ilk çizgi dizi “Qianqiu Shisong” izleyicilerle buluştu.

Devlet Televizyonu ve Yapay Zeka İşbirliği

26 bölümlük “Qianqiu Shisong” çizgi dizisi, Devlet televizyonu ve radyolarını bünyesinde bulunduran Çin Medya Grubunun (CMG) ve Şanghay Yapay Zeka Laboratuvarı’nın (SAIL) işbirliğiyle hayata geçirildi. Sanat tasarımından animasyona ve yapım sonrası işlemlerine kadar tüm aşamaların yapay zeka ile tamamlandığı çizgi dizi, bu alanda bir ilk olma özelliğini taşıyor.

CMG Media GPT Modeli Kullanıldı

SAIL tarafından yapılan açıklamada, filmin yapımında CMG’nin görsel ve işitsel arşivindeki içeriklerle eğitilen “CMG Media GPT” adlı üretken yapay zeka modelinin kullanıldığı belirtildi. Model, klasik Çin şiirinin ünlü eserlerinin arka plan hikayelerini 7 dakikalık bölümler halinde animasyona dönüştürdü.

Klasik Çin Resimlerine Uygun Tasarım

Eski çağlardan sahnelerin yer aldığı çizgi dizide karakterlerin tasarım ve animasyonları, dönemin klasik Çin mürekkep boya resimlerine uygun şekilde oluşturuldu. Yapımda, ABD’li OpenAI firmasının Sora isimli metinden video üreten yapay zeka aracı da kullanıldı.

Dailymotion’da izle

Düşük Maliyetli ve Etkili Animasyon

CMG Media GPT modelinin, karakter ve sahne tasarımında düşük maliyetli ve etkili bir animasyon prosedürü sağladığı belirtildi. Bu sayede, geleneksel animasyon tekniklerine kıyasla daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde yüksek kaliteli animasyonlar üretilebildi.

Yapay Zeka ve Çizgi Dizilerin Geleceği

“Qianqiu Shisong” çizgi dizisi, yapay zekanın animasyon sektöründe de önemli bir rol oynayabileceğini gösteren bir örnek olarak değerlendiriliyor. Gelecekte, yapay zekanın animasyonların her aşamasında daha fazla kullanılması ve bu sayede daha yaratıcı ve özgün içeriklerin üretilmesi bekleniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.