Dizi Haberleri

WandaVision Senaryosu Vision Quest Hikayesini Konu Alacak

Yeni bir sızıntı haberiyle beraber, Disney+ üzerinden yayınlanacak WandaVision dizisinin hikayesinin nasıl ilerleyeceğine dair ilk fikirler ortaya çıkmış oldu.

Disney+’ın yeni Marvel dizileri hakkında bildiğimiz bilgiler oldukça az. Bazı kısa fragmanlar, set fotoğrafları ve ana sinopsis dışında, hikayenin nasıl ilerleyeceği, hangi konulara değineceği gibi konularda yetersiz kaldık. Aradan zaman geçtikçe sızıntıların da çıkacağını ön görmüştük. İlk zayıf halka WandaVision oldu.

Murphy’s Multiverse sitesinin sahibi ve çeşitli sızıntıları bizlerle buluşturan Charles Murphy’nin paylaştığı habere göre WandaVision dizisi, 1989 tarihli Vision Quest isimli hikayeye dayanacak.

Bu hikayede farklı bir boyuttan gelen Vigilance ekibi, Vision’ı deyim yerindeyse masaya yatırıp söküyor. Amaçları ise Vision içerisindeki bilgilere ulaşıp nasıl çalıştığını anlayabilmek ve kendilerine benzer bir varlık yaratabilmek. Vision’ı arayan Wanda ise bu amacı öğrenerek, Vigilance ekibini durdurmaya bir yandan da Vision’ın eksik parçalarını bir araya getirmeye çalışıyor.

Hikaye kabataslak biçimiyle bu şekilde ilerleyecek gibi duruyor. Çünkü hatırlarsanız Thanos’un, Sonsuzluk Taşları’nı elde etme çabası içerisinde Vision’ın öldüğünü görmüştük. Wanda, Vision Quest hikayesinden esinlenilerek farklı evrenlere geçiş yaparak Vision’ın parçalarını ve hatıralarını toplayarak onu yeniden inşa etmeye çalışıyor olabilir.

Açıkçası bu hikaye oldukça da mantıklı. İlk kez Spider-Man: Far From Home filminde paralel evren yani Multiverse üzerine kısa bir konuşma gerçekleşmişti. Dr. Strange’in de yeni filminin paralel evrenler üzerinden işleneceğini az çok biliyoruz. Marvel Studios bu tarz konuları yavaş yavaş işlemeyi sevdiği için Wanda’nı, Multiverse içerisinde dolaşması da mantıklı oluyor.

WandaVision’ın pandemi öncesinde bu yılın sonlarında yayınlanması planlanıyordu. Ancak ertelenen diziler arasına katılabileceği ve bu yüzden 2021 başlarında yayınlanabileceği de söyleniyor. Bakalım ortaya nasıl bir Marvel hikayesi konulacak?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.