Dizi Haberleri

Üç Cisim Problemi, Netflix Tarafından Uyarlanacak

Liu Cixin’in kaleme aldığı ve bilimkurgu türündeki Üç Cisim Problemi, tanıdık ama pek de sevilmeyen yüzler tarafından Netflix’e uyarlanacak.

Türkçe’ye 2016 yılında Zeynep Özmeral’in çevirisiyle kazandırılan ve İthaki Yayınları etiketiyle Türk okurlarla buluşan Üç Cisim Problemi, aslında oldukça eskiye dayanan bir roman. İlk kez 2006 yılında öykü olarak yayınlanan çalışma 2008 yılında kitaplaştırılmış ve takibi yıllarda da birçok ödülü kazanmıştı.

Üç Cisim Problemi, insanoğlunun dünya dışıyla ilk kez temas kurulması üzerine hazırlanmış, başarılı bir bilimkurgu kitabıyken şimdilerde Netflix’e uyarlama yoluna girmiş durumda.

Yapılan resmi basın duyurusunda Üç Cisim Problemi, orijinal adıyla The Three-Body Problem, Netflix’te yayınlanmak üzere uyarlanacak. Projenin başında Game of Thrones serisinden hatırlayacağınız David Benioof ve D.B. Weiss olacak. Ayrıca yardımcı prodüksiyon ekibinde de Rian Johnson ve The Last Jedi filminde beraber çalıştığı Ram Bergman bulunacak.

Kitap o kadar güzel, o kadar başarılı ki bu kadar tepki çeken isimlerin eline verilmiş olması da insanı korkutuyor. Liu Cixin, projede danışman olarak yer alacak ama ortaya çıkan çalışmanın şimdiden iyi olmayacağını hissetmeye başladım.

Üç Cisim Problemi, Netflix’te iki bölüm halinde yayınlanacak bir mini seri olacak. Henüz bir yayın tarihi bulunmuyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.