Dizi Haberleri

The Last of Us, 2023’ün En Çok Korsan İzlenen Dizisi Oldu

2023’ün en çok izlenen korsan dizi listesi açıklandı. Oyun dünyasının efsanevi yapımı The Last of Us, 2023 yılında en çok korsanlanan diziler arasında birinci sıraya yerleşti. Bilimkurgu ve fantastik dizilerin hüküm sürdüğü bu listede, Pedro Pascal’ın başrolünde olduğu The Last of Us dizisi, korsanlık dünyasında zirveye ulaştı.

Korsanlık Gerçeği ve Eğlence Sektöründeki Değişim

Siber suçlarla mücadele etmeye çalışan stüdyoların çabalarına rağmen, korsanlık eğlence sektörünün ayrılmaz bir parçası haline geldi. Günümüzde, yayın endüstrisi giderek kablolu televizyona benzemekte ve izleyiciler, özgürlüklerini aramak için açık denizlere yönelmektedir. Ancak izleyici tercihlerinde pek değişiklik olmamış gibi görünüyor.

The Last of Us
The Last of Us

Torrent Freak’in 2023 Korsanlık İstatistikleri

Torrent Freak’in 2023 korsanlık istatistiklerine göre, bilimkurgu, fantezi ve süper kahraman temalı diziler yine zirvede yer aldı. Bu yılın en çok korsan dizi listesinde “The Last of Us”un yanı sıra, “The Mandalorian”, “Loki”, ve “Ahsoka” gibi tanıdık yapımlar da dikkat çekti. Bu istatistikler, sadece tek bölümlük torrentleri içermekte ve büyük sezonluk paketleri kapsamamaktadır.

10) Ted Lasso (Apple TV)
9) Gen V (Amazon Prime Video)
8) Tulsa King (Paramount+)
7) Monarch: Legacy of Monsters (Apple TV)
6) Silo (Apple TV)
5) Secret Invasion (Disney+)
4) Ahsoka (Disney+)
3) Loki (Disney+)
2) The Mandalorian (Disney+)
1) The Last of Us (HBO)

Netflix’in Listede Olmaması ve Yayın Çağının Değişen Dinamikleri

İlginç bir şekilde, bu yılın büyük yayıncısı Netflix, listede gözle görülür bir şekilde yer almıyor. Netflix’in bu durumu, kullanıcıların artık korsan içerik akışlarına yönelmeleri ve bir dizi denemek için yeni aboneliklere ödeme yapma eğiliminde olmalarından kaynaklanıyor olabilir. Yayın çağında, izleyicilerin duvarlarla çevrili bahçelerde dolaşma ihtiyacı, korsanlığın cazibesini artırıyor gibi görünüyor.

2023’te korsanlanan dizilerin listesi, eğlence endüstrisinin dinamiklerindeki değişimleri yansıtıyor. Yayın platformlarının giderek daha fazla çeşitlenmesi ve içeriklere erişimdeki zorluklar, izleyicileri korsan içeriğe yönlendiriyor gibi duruyor. Özellikle Netflix gibi büyük yayıncıların bu listede yer almaması, izleyicilerin tercihlerindeki evrimin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.