Oyun Haberleri

Baldur’s Gate Şehri Devasa ve Yaşayan Bir Şehir Olacak

Baldur’s Gate 3 oyunu yepyeni bir Baldur’s Gate şehri sunacak. Larian’ın yeni videosu izleyicileri Baldur’s Gate‘in ikonik şehriyle yeniden tanıştırıyor.

Larian Studios, ikonik Forgotten Realms (Unutulmuş Diyarlar) şehri Baldur’s Gate’e onlarca yıl sonra ilk kez bakmalarını sağladı. Baldur’s Gate 3 oyunu dev ve yaşayan bir şehir sunacak.

Chionthar Nehri’nin genişleyen sularının bir görüntüsüyle açılan oyun içi görüntüler, bu ikonik fantezi ortamının tamamen yeni nesil bir şekilde yeniden tasarlandığını ortaya koyarken, geliştirme ekibi Baldur’s Gate’i modern bir RPG için yeniden yaratmanın göz korkutucu girişimini tartışıyor.

YouTube player

Baldur’s Gate şehri, labirent sokaklardan oluşan bir metropoldür; ara sokaklar, tapınaklar ve kalabalık halk evleri hayatla iç içedir ve karşılaştığınız her yerlinin hayatında hikayeler örülüdür.

Baldur’s Gate Geri Döndü ve Her Zamankinden Daha Büyük

Hikaye tasarımı uzmanı Lawrence Schick, şehrin tasarımı ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

1998’de yapabildiğimizden çok daha fazla yapıyı ekrana getirebiliyoruz. Daha sürükleyici, daha zengin, daha fazla dokuya sahip bir şey yapabiliyoruz.

Şehrin kendisi de önceki oyunlarda gördüğümüzden daha büyük. Dış Şehrin tehditkar yollarını, Yukarı Şehrin zengin malikanelerini ve Aşağı Şehrin karanlık sokaklarını kapsayan sokaklar, her biri kendi anlatılmamış hikayelerine, iyi saklanmış sırlarına ve kişisel tepkilerine sahip zengin bir karakter kadrosuyla dolu.

Larian Studios’un yaratıcı yönetmeni Swen Vincke, şehrin gelişmesiyle ilgili şunları söyledi;

Her yerde dolaşan kalabalıklar var. Hemen hemen herkesle konuşabiliyorsunuz ve her şeye tepki veriyorlar. Bu anlamda çok canlı.

Yazılım ekibinden Chrystal Ding ise şu açıklamayı yaptı;

Yapılan şeylerden biri de bu inandırıcılık ve sürükleyicilik seviyesini ve aynı zamanda başka türlü olmayacak karmaşıklığı eklemek oldu. Sanki gerçek hayatlarını yaşayan bir sürü insanın olduğu bir yerde dolaşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz.

Geçitler Kalktı, Her Bölge Bir Bütün

Larian başlangıçta Baldur’s Gate’i geçitlerle birbirine bağlanan bir dizi küçük bölge olarak tasarlamış ancak şehri geliştirme aşamasının ortasında bazı büyük değişiklikler yapmaya karar vermiş.

Lansmanla birlikte, oyuncular üç kesintisiz açık dünya bölgesinden oluşan bir Baldur’s Gate’e adım atacaklar. Yeraltı mahzenlerini araştırıyor, yüksek bir kalenin odalarında dolaşıyor veya gizli mahzenlere iniyor olsanız da, deneyiminizi kesintiye uğratacak görünür bir yükleme ekranı olmayacak.

Vincke sözlerine şunları ekledi,

Şehir için başlangıçta planladığımızdan üç kat, dört kat daha fazla çaba harcadık. Çıkan sonuçta, orada yürüme hissi harika. Yani, bu oyunu yapmaya başladığımızda en çok korktuğum şey, en çok gurur duyduğum şey oldu.

Baldur’s Gate 3, 31 Ağustos 2023‘te PC ve PS5 için yayınlanacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.