Sinema Haberleri

Bruce Willis, Hastalığı Sebebiyle Oyunculuğu Bıraktı

Afazi teşhisi konulan Bruce Willis, ailesinin aktörün emekli olduğunu duyurması üzerine oyunculuktan uzaklaşıyor.

Moonlighting (Mavi Ay), Die Hard (Zor Ölüm) ve Pulp Fiction (Ucuz Roman) gibi dizi ve filmlerle büyük bir hayran kitlesine sahip Hollywood aktörü Bruce Willis oyunculuğu bırakıyor. Ünlü oyuncunun, beyindeki işlev bozukluğu ile ortaya çıkan afaziye yakalandığı açıklandı.

Söz yitimi” olarak da adlandırılan “Afazi“, beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkıyor. Konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkiliyor.

Bruce Willis’in Kariyeri

Bruce Willis, film ve TV’de bir avuç konuk oyuncu ve adı geçmeyen rollerle işe başladıktan sonra, Cybill Shepherd’la birlikte özel dedektif David Addison Jr. olarak oynadığı ABC dizisi Moonlighting‘deki (Mavi Ay) başrolüyle yıldızlığa yükselmeye başladı. dizideki performansı için üç Altın Küre ve iki Primetime Emmy adaylığı kazanın.

Willis’in kariyeri, 1988 yapımı Die Hard için ikonik aksiyon kahramanı John McClane olarak seçildiğinde, Moonlighting serisinin sonlarına doğru beyaz perdede daha da yükselecekti. O zamandan beri Willis, The Last Boy Scout, The Fifth Element, Pulp Fiction ve The Sixth Sense dahil olmak üzere bir dizi kritik ve ticari hit filmde ve Hudson Hawk ve bir dizi gibi bir dizi aptalda rol aldı. doğrudan video filmleri. Willis, 2010’ların ortalarında RED serisi ve M. Night Shyamalan’ın Unbreakable devam filmleri Split ve Glass’daki dönüşleriyle yıldızlığa küçük bir dönüş yaptıysa da, onun zamanı sona ermiş gibi görünüyor.

Sektörde yaklaşık 50 yıl geçirdikten sonra, Bruce Willis afazi teşhisi konulduktan sonra resmen oyunculuktan uzaklaşıyor. Yıldızın kızı aktris Rumer Willis, haberi doğrulamak için Instagram’a gitti ve kariyerinin “onun için çok şey ifade ettiğini” belirttiği bir açıklama yaptı.

Willis’in ailesinin yaptığı açıklama şöyle:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Rumer Willis (@rumerwillis)

Afazi Nedir?

Afazi, genellikle inme veya kafa travması ile ilişkili, bir kişinin konuşmasının veya dilinin iletişimin bir veya daha fazla yönünde önemli ölçüde bozulmasına neden olan ve bazen bundan etkilenenlerin kelime bulma, okuma veya yazma sorunları yaşamasına neden olan nörolojik bir durumdur. Willis’in aksiyon türündeki geniş zamanı göz önüne alındığında, Altın Küre adayının teşhisinin daha önceki kariyer çalışmalarından kaynaklanması mümkün görünüyor. Bununla birlikte, Willis’in 67 yaşında olduğu göz önüne alındığında aktörün ailesi tarafından gizli tutulan başka sağlık sorunları da olması mümkün görünüyor.

Afazi teşhisi nasıl konursa konulsun, Bruce Willis’in oyunculuktan uzaklaşması, oyuncunun hayranları için acı bir haber olarak gelecek. Her ne kadar son yıllarında onu ucuz filmlerde görmüş olsa da, sektördeki mirasının söz konusu filmleri gölgede bırakacağından ve iyi ya da Razzie’ye layık olsun, gelecekteki Willis performanslarının eksikliğinden dolayı birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratacağından emin olabilirsiniz. En azından seyirciler Willis’in ailesiyle fazladan zaman geçirebilmesi ve ihtiyaç duyduğu bakımı alabilmesi konusunda rahatlayabilir.

Kaynak: Screenrant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.