Dizi Haberleri

Netflix, One Piece İçin Kesenin Ağzını Sonuna Kadar Açmış

Netflix’in, dünyaca ünlü anime/manga serisi One Piece uyarlaması için bölüm başına bir servet harcadığı belirtiliyor. Şu ana kadar dizinin iyi yorumlar aldığını düşünürsek, Netflix iyi yere yatırım yapmış gibi duruyor.

İlk kez 1997 yılında Shounen Jump dergisinde, haftalık seri olarak başlayan One Piece, 199 yılında anime serisine kavuşmuştu. Gerisi ise hikâye. Filmler, yan ürünler, oyunlar, müzikaller ve tema parkları derken, One Piece’in başarısı uluslararası alanda devasa bir hayran kitlesine ulaşmış durumda.

Bugüne kadar birçok anime/manga uyarlamasını, live-action olarak gördük. Büyük bir kısmı hüsranla sonuçlansa da, One Piece için durum aynı olmayabilir. Kaynağına başarıyla sadık kalan (Ama bazı yerlerde hikâyenin devamlılığı açısından minik dokunuşlarla değiştirilen) seri, son bir hafta içerisinde basın ve hayranlar tarafından övgüye boğuldu.

Bunda, serinin yaratıcısı Eiichiro Oda‘nın danışman olarak sıkı bir denetimle, Netflix projesinin başında olmasının etkisi olabilir. Diziyi izlediyseniz, görsel efektlerin, kostümlerin ve setlerin başarıyla yansıtıldığını siz de görmüş olmalısınız. İşte Netflix bu başarıya ulaşmak için kesenin ağzını bir hayli büyük açmış.

Independent Web Sitesi‘nde yer alan habere göre, Netflix’in One Piece uyarlaması, bölüm başına 17-18 Milyon Dolar bütçeyle hazırlanmış. 8 bölümlük serinin ilk sezonu için yaklaşık 140 Milyon Dolar harcandığını hesaplayabilirsiniz.

Öte yandan One Piece, Netflix’in en pahalı yapımı olmuyor. Stranger Things‘in 4. sezonu, bölüm başına 30 Milyon Dolarlık bütçeyle hazırlanmıştı. Ancak One Piece, Netflix’in Witcher, The Crown gibi yapımlarının bütçesini bir hayli geçmiş gibi duruyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.