Dizi Haberleri

Mandalorian’ın 13. Bölümündeki Sürpriz Bruce Lee Bağlantısı

Mandalorian’ın ikinci sezon beşinci bölümünde yer alan Morgan Elsbeth‘i canlandıran Diana Lee Inosanto‘nun Bruce Lee ile doğrudan bağı varmış.

Baştan uyarımızı yapalım. Bu haber, içerik itibariyle Mandalorian ikinci sezonunun beşinci bölümü olan The Jedi ile ilgili sürpriz kaçıranlara yer veriyor. O yüzden dizinin son bölümünü izlemediyseniz, hemen gidin izleyin ve sonra soluğu haberimizde alın.

Şimdi, geriye kalanlarla devam edebiliriz.

The Mandalorian’ın son bölümünde Ahsoka Tano, Corvus gezegeninde yer alan Morgan Elsbeth isimli biriyle kapışmış ve bu dövüşten galip olarak ayrılmıştı. Morgan Elsbeth, bu mücadelede saf beskar çeliğinden yapılma bir mızrak kullanıyordu. Dövüş kareografisi de oldukça başarılıydı. Son Star Wars filmlerinde hasret kaldığımız bir sunum olduğunu söylemeliyim.

Morgan Elsbeth’i canlandıran Diana Lee Inosanto, bu sahnelerde dublör kullanma ihtiyacı hissetmemiş. Çünkü zaten dövüş sanatları konusunda uzman birisi. Yıllar içerisinde birçok filmde dublör olarak yer aldığı almış. Buffy the Vampire Slayer, Star Tre: Enterprise ve Alita: Battle Angel gibi yapımlarda bulunan Inosanto, göbek isminden de tahmin edeceğiniz üzere efsanevi Bruce Lee ile bir bağı var.

Diana Lee Inosanto’nun babası Dan Inosanto, Bruce Lee’nin öğrencilerinden ve en yakın arkadaşlarından biri. Hatta Bruce Lee, Diana’nın vaftiz babası. Bu yüzden göbek ismi olarak da Lee isminin konulmasına karar verilmiş.

Sanıyorum ki ismi Dave Filoni ve John Favreau ile tanıştıran kişi Robert Rodriguez. Kendisi Diana ile daha öncesinde Alita: Battle Angel filminde çalışmış. Rodriguez’in, bu sezonda bir bölümü yönettiği düşünüldüğünde Diana Lee Inosanto’dan yana oyuncu tercihi yapmış olmaları güzel bir detay.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.