Dizi Haberleri

House of the Dragon Üçüncü Sezonuyla Ekrana Savaşın Rüzgarlarını Taşımaya Devam Edecek

Ejderhalardan bize ulaşan habere göre House of the Dragon üçüncü sezon onayını aldı. Dizi 2022 yılında yayınlanmaya başlamasından sonra Hbo’nun en iyi performans gösteren dizisi oldu. Bu nedenle bu duyuru bizi şaşırtmadı. Üç gün sonra dizi ikinci sezonuyla ekranlara gelecek. Dizinin yeni bir sezona sahip olacağını bilmemiz rahatlatıcı bir haber. Üçüncü sezonda kimlerin rol alacağını şimdilik bilmiyoruz. Tabii bu durum biraz da ikinci sezonda kimlerin hayatta kalacağına bağlı.

Prenses Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy’nin, Daemon Targaryen rolünde Matt Smith’in ve Alicent Hightower rolünde Olivia Cooke’un en azından bir ejderha dansı daha yapmaları için geri döneceklerine kesin gözüyle bakabiliriz.

House of the Dragon, Daenerys Targaryen’in gözünü tahta dikişinden neredeyse 200 yıl öncesinde geçiyor. Targaryen hanedanının taht iddiaları dışında hangi sebeplerle ikiye bölündüğünü izliyoruz. Game of Thrones serisi bizleri Daenerys’in üç ejderhasıyla tanıştırmıştı. Ancak House of the Dragon serisindeki ejderhalarla karşılaştırıldığında kendileri daha bebek. House of the Dragon’un ilk sezonunda izleyiciler Viserys Targaryen I (Paddy Considine) ile tanıştı. Viserys’in genç ve güçlü bir adamdan ölümün kapısını çalan birine dönüşmesini izlediler. Hükümdarlığını tek çocuğu Rhaenyra’ya devretti. Fakat karısı Alicent’le yaşadığı küçük bir iletişimsizlik, onun çocuklarının hükümdar olacağına inanmasına neden oldu. Böylece Targaryenler arasındaki savaş başladı.

Şimdi, 2. Sezona girerken, 1. sezon son bölümünde Rhaenyra’nın oğlu Luke’u (Elliot Girhault) kuzeni Aemond (Ewan Mitchell) öldürmüştü. Rhaenyra’nın savaş ilan etmesiyle riskler her zamankinden daha yüksek. Collider’dan Therese Lacson dizinin ikinci sezonuyla ilgili görüşleri şu şekilde:

Game of Thrones’u gölgede bırakabilecek bir hikaye olduğunu belirtiyor. Aşırı kanlı ve şiddetli bir dövüşe karşı (burada biraz dalga geçiyor) ise dizinin ikinci sezonunu övüyor.

House of the Dragon Dışında Bizi Neler Bekliyor?

Martin’in Hbo ile ortak çalışması olan Game of Thrones dizisinin başarısı yeni projelerin önünü açtı. Stüdyo yazarla daha fazla eser üzerinde çalışma fırsatını hemen değerlendirdi. Bazılarımız hala George R.R. Martin’in Game of Thrones serisini yazmayı bitirmesini bekliyoruz. Galiba kendisini kış rüzgarlarına kaptırdık. HBO ile mevcutta çok işi var. Yazarımızın Jon Snow ve Lady Stoneheart hakkında düşünmek için zaman harcaması pek olası değil. Jon Snow’u merkeze alan dizi gibi bazıları Ned Stark’ın kafası gibi kesildi. Ancak Aegon’s Quest ve The Sea Snake adlı spin-off gibi diğerleri hala üzerinde çalışılıyor.

Dizinin üçüncü sezonu için henüz yayın tarihi belli değil. Yine de en kısa sürede açıklanacağını ümit ediyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.