Dizi Haberleri

Game of Thrones’un Geçmişini Anlatacak Dizinin Çekimleri Başladı

George R.R. Martin’in kaleme aldığı Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden ekranlara uyarlanan Game of Thrones dizisi, 8 sezonun ardından geçtiğimiz aylarda sona erdi. Şimdi Westeros’ta geçmişe gideceğiz. Dizinin çekimleri Kuzey İrlanda’da başladı ve ilk fotoğraf yayınlandı.

Yapım ismi The Long Night olan dizi, Game of Thrones dizisinin yaklaşık 5000 yıl öncesine bizleri götürecek. Bu dönemde ise tanıdığımız Westeros’u görmeyeceğiz. King’s Landing diye bir yer yok, Demir Taht da yok. Hatta Targaryenlar bile yok. Valyria bile büyük imparatorluk ve ejderhalarla birlikte henüz yükselmeye başlamış. Tanıdığımız dünyadan çok daha farklı ve eski bir diyar ile karşılaşacağız ve bu da bize tanıyacağımız yeni yerler sunacak.

Diziden yayınlanan ilk fotoğraf

Dizide muhtemelen Ak Gezenler’in ortaya çıkışına, Doğu’nun gizemlerine ve Starklar’ın tarihine şahit olacağız.

Dizinin ismi henüz belli değil ancak yapım ismi olarak kullanılan The Long Night (En Uzun Gece), bize dizi hakkında ipucu veriyor olabilir. The Long Night, yıllar süren bir kışın olduğu döneme verilen isim. Ak Gezenler, bu dönemde ortaya çıkıyorlar. Bu dönem, aynı zamanda İlk İnsanlar’ın ve Ormanın Çocukları’nın birlikte Ak Gezenler’e karşı savaştığı ve Şafak Savaşı’nda (Battle for the Dawn) Gece Gözcüleri’nin (Night’s Watch) ilk üyelerinin Ak Gezenler’i yendiği yendiği dönem.

Bu olaydan sonra Bran the Builder (Builder kelimesi hem inşaatçı hem kurucu anlamına gelir) Duvar’ı yapıyor. 210 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 500 kilometre uzunluğundaki Duvar, insanları Ak Gezenler’den korumak için bu döneme inşa ediliyor.

Aslında Game of Thrones dizisinde gördüğümüz ancak geçmişini çok az bildiğimiz şeyleri bu dizide görebileceğiz.

Jane Goldman’ın yapımcı olarak projenin başında olduğu dizide Naomi Watts, Josh Whitehouse, Denise Gough, Miranda Richardson, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Alex Sharp ve Toby Regbo gibi isimler izleyeceğiz. Jessica Jones’un da yönetmeni olan S.J. Clarkson diziyi yönetecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.