Ejderha Mızrağı

Elfler

dragonlancelogo

Elfler, birçok insandan daha ince yapılı oldukları kadar daha kısa ve daha “narin”dirler. Elfler dünyaya İyilik Tanrıları tarafından getirilmiştir. Bu yüzden, olayları olurlarına bırakarak doğal güzelliklerinin ve uzun yaşamlarının zevkini çıkartırlar. Elfler yaklaşık olarak 1200 yıl yaşamalarına rağmen genellikle bu süre dolmadan dünyadan ayrılırlar.

ejderha-mizragi-elfler-resimElf ırkında doğal bir büyü vardır ve bu da onlara dünyanın doğal elementleri şekillendirme ve dengede tutma özelliği kazandırmıştır. Elfler çok iyi bir çeviklik seviyesine sahip oldukları gibi, karanlıkta yaratıkların dış hatlarını kızıl ötesi bir ışıkla görmelerini sağlayan infragörüş özellikleri de vardır. Krynn elfleri kibirlidirler ve kendilerini tüm diğer “yaratılmış” ırklardan üstün görürler.

Krynn üzerinde yaşayan altı çeşit elf vardır: Silvanesti, Qualinesti, Kagonesti, Dargonesti, Dimernesti ve Lucanesti. Tüm bu elf ırklarının ortak özellikleri kendilerini tüm diğer ırklardan ve dünyanın geri kalanından soyutlamış olmalarıdır (ya da çok ilgisiz görünmeleri ve olanlar karşısında kayıtsız kalmalarıdır).

Silvanesti
Bu elfler, Krynn’in ‘gri’ elfleridirler. Kendilerini daima “en temiz” elf olarak sayarlar–aslında Kardeşkıyımı Savaşları’nı da bu yüzden yapmışlardı. Silvanesti,geleneksel elfyuvası, Ergoth İmparatorluğu’yla saflıklarını, temizliklerini devam ettirmek için savaştılar ve insanlarla elflerin ilişkide bulundukları yerlerdeki yarım-elflerin köklerini kazıdırlar. Savaştan sonra, elf ulusu bölündüğünde, Silvanesti’de kalmayı seçenler daha da kibirlendiler. Silvanesti, başkent Silvanost’da yaşayan Yıldızların Sözcüsü tarafından yönetilir. Ünlü Silvanesti elfleri arasında Silvanos, Lorac Caladon, Alhana Yıldızmeltemi ve Kara Dalamar vardır.

Qualinesti
Bu ulus, Kardeşkıyımı Savaşı sonunda Silvanesti’den ayrılan elflerin oluşturduğu elf ırkıdır. Bu ‘yüksek’ elfler doğuyu bileklerini bükemedikleri kuzenlerine bırakmak zorunda kalmışlar ve Kith-Kanan önderliğinde batıya göçmüşlerdi. Qualinesti’nin başkenti Qualinost’tur. Qualinesti Güneşlerin Sözcüsü tarafından yönetilir. En ünlü ve önemli Qualinesti elfleri Kith-Kanan, Laurana, Gilthanas, Porthios ve (elf tarafına yakınlığından dolayı) Tanis Yarımelf’dir.

Kagonesti
Bu vahşi elfler, Krynn üzerinde bulunan engin ormanların derinliklerinde yaşarlar. Kagonesti elfleri, kuzenlerine göre genellikle daha güçlü ve büyüktürler ve büyük şehirler kurarak telaşlı bir hayat süreceklerine ormanlarının sessiz atmosferini yaşamayı seçmişlerdir. Kagonesti, Afet sırasında neredeyse yok olmuştu bu yüzden şimdi Ergoth’a ev demektedirler. En ünlü Kagonesti elfi, ilk İzbulucu (Kagonesti lideri) Kagonos’dur. Kagonos vahşi elfleri Sinthal-Elish konseyinden kurtararak Silvanesti elflerinden ayıran kişidir.

Dargonesti
Dargonestiler Ansalon’un doğu kıyılarında yaşayan deniz elfleridir. Söylentiler Dargonestilerin gerçekte denizcilik yapan kara elfleri olduklarını fakat Grimücevher tarafından denizde yaşayan elflere dönüştürüldüklerini söylemektedir. Dargonestiler denizlerin ‘gri elfleri’dirler—Dimernesti kuzenlerinden daha fazla uygarlaşmışlardır. Dargonesti elfleri Ayların Sözcüsü tarafından yönetilir. Hakların az bilgi olmasına karşın, mavimsi bir derileri, perdeli ayakları ve solungaçları olduğu bilinmektedir. Bu sayede su altında nefes alabilmekte olan Dargonestiler kendilerini yunuslara dönüştürebilmektedirler.

Dimernesti
Dimernestiler hakkında bilinenler Dargonestiler hakkındaki bilgilerden daha da azdır. Sadece birkaç Saga® romanında gözükmektedirler. Dimernestiler ‘yüksek’ deniz elfleridirler. Tüm karakteristik özellikleri Dargonesti kuzenlerine benzer, fakat kendilerini yunus yerine su samuruna dönüştürebilirler. Dimernesti elfleri Denizlerin Sözcüsü tarafından yönetilir.

Lucanesti
Bu elfler Dimernesti elflerinin ana bir koludur. Bir zamanlar Istar’ın güneyindeki bozkırlarında opal madenciliği yapmışlardır. Afet’ten önce Kralrahip tarafından köle edilmiş ve o zamandan sonra da bir daha görülmemişlerdir. Lucanesti elfleri benekli, şanjan bir deriye ve yarısaydam gözkapaklarına (kurbağalar gibi) sahiptirler. Bu kamuflajı (Lucerna’yı) kullanırlarken, elfler su ya da opal damarlarını kolaylıkla fark edebilirler. Kalpatışlarını yavaşlatarak ölü gibi görünebilir ve yumruk yumruğa dövüşte bir çeşit özden dövüş şekli kullanabilirler. (Bilgi için Dorin Brightcurls’e teşekkürler.)

 
Yazan: Arda Çakır

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.