Dizi Haberleri

Final Fantasy 14 TV Dizisi Projesi Son Buldu

Hivemind ve Netflix işbirliğiyle duyurulan Final Fantasy 14 dizisi rüyası başlamadan bitti. Final Fantasy 14’e dair heyecanla beklenen canlı aksiyon TV dizisi projesi resmi olarak sona erdi. Daha önce Sony Pictures Television ve Netflix’in The Witcher serisinin arkasındaki şirket olan Hivemind ile duyurulan projenin devam etmeyeceği, Hivemind’ın kurucu ortağı Dinesh Shamdasani tarafından Twitter üzerinden doğrulandı.

Shamdasani, projenin durumuyla ilgili bir hayran sorusuna verdiği yanıtta, “Öldü” ifadesini kullanarak, “Ben Lustig ve Jake Thornton’dan harika bir pilot senaryo ve dizi yöneticilerimizle birlikte oluşturdukları çok sezonlu bir plan aldık ama her yönden reddedildik.” dedi. Shamdasani, projenin boyut ve ölçeğinin, işi doğru yapmak için gereken kadar büyük olduğunu ve bu nedenle kimse tarafından riske atılmak istenmediğini ekledi.

Ancak, Shamdasani projenin destekçisi olarak Amazon’u gösterdi ve şirketin projeyi en çok destekleyen firma olduğunu belirtti. Projede yer alan Jake Thornton da Covid-19 salgını nedeniyle projenin sekteye uğradığını ifade ederek, “Tam da stüdyolar kesenin ağzını açmaya başladıklarında projeden çıktık.” şeklinde açıklamada bulundu.

Final Fantasy 14 Yaratıcısı Naoki Yoshida’nın Açıklamaları

Geçen yıl Las Vegas’ta düzenlenen Final Fantasy 14 Fan Fest‘te oyunun yönetmeni ve yapımcısı Naoki Yoshida‘ya projenin bir TV dizisi olup olmayacağı sorulmuştu. Yoshida, “Eğer genel yapımın yanı sıra genel denetleyici yönetmen olmama izin verilirse, bir Final Fantasy 14 TV dizisine sahip olmayı çok isterim” dedi. Ancak, bu talebinin gerçekleşme olasılığının düşük olduğunu belirtti.

Yoshida, Square Enix’in MMORPG’yi başka bir medyada görmeye açık olduğunu, ancak Final Fantasy 14’ün özünden sapmamak ve oyuncuların zihinlerinde oluşturdukları imajı korumak istediklerini dile getirdi. Bu noktada, Yoshida, oyunun uzun genişleme paketlerini bir TV dizisine benzetti ve yeni oyunculara oyunun temelini anlamaları için baştan başlamalarını tavsiye etti.

Final Fantasy 14’ün bir sonraki genişleme paketi olan Dawntrail, bu yaz yayınlanacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.