Dizi Haberleri

Ewan McGregor, Kenobi Dizisinin Çekimlerinden Övgüyle Bahsetti

Merakla beklenen yeni Star Wars mini serisi Kenobi’nin başrolü Ewan McGregor, çekimler hakkında ilk kez konuştu. Ünlü oyuncu, çekimlerin daha gerçekçi hissettirdiğini dile getirdi.

Star Wars’un yeni üçlemesini beğenen ve beğenmeyenler olarak ikiye ayıralım. İki tarafın ortak noktada buluşacağı ve üzerine mutlulukla konuşacağı bir karakter varsa o da Obi-Wan Kenobi’dir. Hatta onu canlandıran Ewan McGregor’un yeni serinin en iyi yanı olduğu konusunda da hemfikir olurlar.

Yıllar boyunca söylentileri devam eden, rafa kaldırılan, önce uzun metraj sinema filmi olarak karar verilen ancak Mandalorian’ın başarısının ardından sil baştan tekrar girişilen Kenobi dizisinin çekimleri ufaktan başladı. Sosyal medya üzerinden Ewan McGregor’un karaktere hazırlıklarını da görmüşsünüzdür. 50 yaşındaki oyuncu, durmak bilmeden hem fiziki açıdan, hem de psikolojik açıdan Kenobi’ye hazırlanmıştı.

Ewan McGregor, geçenlerde THR‘a verdiği röportajda yeni üçlemeyle (Episode I-II-II) şu an içinde bulunduğu dizinin çekimlerine yönelik bir kıyaslamada bulundu. McGregor, “Kabul etmesi güç ancak genel anlamda beğenilen bir seri olmamıştı.” sözlerine yer verdi.

Ewan McGregor’un Kenobi Çekimleri Hakkındaki Düşünceleri

Lucas, arka planda gözükecek şeyler için daha fazla kontrol sahibi olmak istedi. Etrafımız mavi perdelerle çevriliyken, üç-dört ay boyunca gergin bir şekilde sahnelerin çekilmesini bekledik. Kabalık etmek istemem ama sonuçta Shakespeare oynamıyoruz. Etrafınızla bağ kuramayacağınız bir ortamda diyalogların içine girememek tatmin duygusu oluşturmuyordu. Zor bir süreçti.

Sözlerine yer veren McGregor, yeni dizinin sahne kullanımından da büyülendiğini itiraf etti. Bildiğiniz üzere Mandalorian ile birlikte, Unreal oyun motoru destekli StageCraft isimli bir teknoloji kullanılmakta. Yeşil ya da mavi perde yerine, dev ekranlarda hikayede bulunan ortama uygun çevre koşulları yansıtılıyor. Bu da sette çekim yapılmasına karşın, oyuncuları o anın içerisine rahatlıkla yerleşmesini sağlıyordu. McGregor, ilk başlarda bu teknolojiden dolayı kafasının karıştığını ancak yeni seriye göre daha gerçekçi bir yapıda olduğunu söyledi.

Devasa LED ekranlara sanal görüntüleri yerleştiriyorlar. Çöldeyseniz, tam olarak çölde oluyorsunuz. Karlarla kaplı bir alanda olmanız gerekiyorsa, etrafınız karlarla kaplı oluyor. Bir Starfighter’ın kokpitinde olmanız gerekiyorsa, uzayda oluyorsunuz. Bu daha gerçekçi hissettiriyor.

StageCraft teknolojisi, The Mandalorian’ın çekimlerinin belkemiğini oluşturmuştu

Kenobi dizisi, Star Wars markasının en merak edilen yapımlarından biri haline geldi. Eski birçok oyuncunun geri dönmesinin yanı sıra Revenge of the Sith filminin 10 yıl sonrasında neler olduğunu da daha net bir biçimde bizlerle paylaşacak. Rebels ve Clone Wars dizilerinde bu boşlukla alakalı doldurmalar yapılmış olsa da Obi-Wan Kenobi’nin tam olarak nelerle uğraştığını öğrenememiştik. Gerçi Disney iptal etmeseydi, hazırlanan çok güzel çizgi romanlar vardı ya neyse… En azından Ewan McGregor’u seneler sonra Obi-Wan Kenobi rolünde tekrar izlemek çok keyifli olacak.

Henüz net bir tarih olmasa da Kenobi dizisinin, dört uzun bölümden oluşacak bir mini seri olacağı belirtiliyor. Dizi 2022 yılı içerisinde Disney+ üzerinden yayınlanacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.