Dizi Haberleri

Dune: Prophecy Kadının İktidara Yükselişine Odaklanacak

Yaklaşan Dune: Prophecy bir ergenliğe giriş hikayesi olmayacak. Fakat Dune evrenindeki en güçlü evlerden ve gruplardan birinin güçlenmesini işliyor.

Dune: Prophecy’nin dizi sorumlusu Alison Schapker Entertainment Weekly’ye konuştu. Denis Villeneuve’ün 2021 yapımı filminin öncesini anlatacak olan HBO dizisi hakkında bilgi verdi. Schapker’a göre dizi, izleyicilerin Harkonnen’lerin nasıl iktidara geldiğini görmelerini sağlayacak. Dizide Valkya Harkonnen iktidara yükselecek.

Schapker şunları söyledi:

İlgili Makaleler

Her şeyin nasıl başladığını görüyoruz. Valkya Harkonnen ile tanıştığımızda, ailesi muazzam bir güç düşüşü yaşamıştı. Valkya bu nedenle asil statüsünü kaybetmiş bir kız. Haklı olarak kendilerine ait olduğunu düşündüğü şeyi geri kazanmayı hayal ediyor. Soylu evini yeniden inşa etmeye takıntılı biriyken, kendini her şeyden önce Kardeşlik’e adamış biri haline gelmesi hikayenin büyük bir kısmını oluşturuyor. Bu bir genç kızlık dönemi anlatısı değil fakat Harkonnen perspektifinden bir kadının iktidara yükselişi.

Dizi ünlü yazar Frank Herbert tarafından yaratılan Dune’un geniş evreninden ve Paul Atreides’in yükselişinden 10.000 yıl öncesini anlatıyor. Dune: Prophecy, iki Harkonnen kız kardeşin insanlığın geleceğini tehdit eden güçlerle savaşmasını işliyor. Kardeşlerin Bene Gesserit olarak bilinecek efsanevi tarikatı kurmasına tanık olacağız. Dune: Prophecy, Brian Herbert ve Kevin J. Anderson tarafından yazılan ‘Sisterhood of Dune’ adlı romanını konu alıyor.

Strong’un yanı sıra Dune: Prophecy’de Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning ve Yerin Ha rol alıyor.

Alison Schapker Dune:Prophecy dizi sorumlusu olarak görev alıyor. Schapker ayrıca Diane Ademu-John, Anna Foerster, Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Burns, Jon Spaihts, Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert ile birlikte dizinin yürütücü yapımcısı olarak görev aldı. Kevin J. Anderson ortak yapımcı olarak görev alıyor.

Dune: Prophecy’nin çekimleri Kasım 2022’de başladı. Aralık 2023’te tamamlandı. Bu yılın kasım ayında ise dizinin yayınlanacağını biliyoruz.

YouTube player
Dune: Prophecy Fragman

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.