Dizi Haberleri

Black Panther’in Yönetmeni Ryan Coogler, The X-Files Efsanesini Yeniden Başlatabilir

Dizinin orijinal yaratıcısı Chris Carter‘a göre, bilimkurgu dizisi The X-Files, Black Panther ve Creed yönetmeni Ryan Coogler sayesinde yeniden ekranlara gelebilir.

CBC Radio’nun On the Coast programının yakın tarihli bir bölümünde Chris Carter, Michelle Eliot’a yönetmen Ryan Coogler‘ın “The X-Files’ı farklı bir kadroyla yeniden çekmeyi,” planladığını söyledi.

X-Files
The X-Files

Carter kısa süre önce Ryan Coogler’la konuştuğunu ve onun da kendisine seriyi yeniden canlandırma fikrinden bahsettiğini söyledi. Carter daha fazla ayrıntı vermedi, sadece Coogler’ın çok işinin olduğunu belirtti. Coogler’ın temsilcileri ise bu açıklamaya bir cevap vermedi.

Çok Fazla Komplo Var…

Yeni bir The X-Files projesinin nasıl bir dizi olacağı ya da hangi platform veya kanalda yayınlanacağı belli değil. Carter sadece dizinin daha modern bir versiyonunun büyük değişikliklere ihtiyaç duyacağını belirtti. CBC’ye verdiği demeçte “Artık komplolara o kadar batmış durumdayız ki…” diye hayıflandı. “The X-Files merkezi bir komployu ele alıyordu ama şimdi dünya o kadar çok komployla dolu ki bence bu farklı bir dizi olurdu,” açıklamasını yaptı.

Ryan Coogler ve Chadwick Boseman

The X-Files, 1993-2002 yılları arasında dokuz sezonluk orijinal bölümünün yanı sıra 2016 ve 2018’de iki ek sezonla birlikte toplam 11 sezon sürdü. Carter ayrıca 1998 yapımı The X-Files: Fight the Future ve 2008 yapımı The X-Files: I Want to Believe isimli iki filmin yazarlığını ve yapımcılığını üstlendi.

The X-Files ve Oyuncular

Ryan Coogler’ın en son filmi Black Panther: Wakanda Forever ise Kasım 2022’de sinemalarda gösterime girdi. Yazar-yönetmen aynı zamanda Marvel’in Ironheart dizisinin yürütücü yapımcılığını üstlenecek ve Disney Plus için Wakanda’da geçen isimsiz yeni bir dizi geliştiriyor. Coogler, Michael B. Jordan’ın yönettiği Creed III‘te de yapımcı olarak görev yapmıştı.

The X-Files – Ajan Fox Mulder ve Ajan Dana Scully

The X-Files’ın yeni oyuncularla çekilecek olması durumunda en önemli etken de tabii ki oyuncular. Ajan Fox Mulder (David Duchovny) ve Ajan Dana Scully (Gillian Anderson), diziyle fazla özdeşleşmiş karakterlerdi. Eğer bu ana karakterlere ısınamazsanız dizinin sürükleyiciliği de azalıyor. Mulder ve Scully yerine gerçekten çok başarılı isimler gelmeli ki yıllar sonra bile aynı tadı alabilelim.

Kaynak: Polygon

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.