Dizi Haberleri

Black Mirror Tutkunları Kendi AWFUL Dizisini Oluşturuyor

Black Mirror‘ın yeni sezonundaki “Joan is Awful” bölümünde yer alan Streamberry şirketinin web sitesiyle siz de kendi “Awful” kaydınızı oluşturabilirsiniz. Kullanıcı Sözleşmesini iyice okuyun ama!

Netflix’in hayranlarına yaptığı son eğlenceyi anlamak için Black Mirror‘ın Joan is Awful bölümünü izlemiş olmanız yeterli. Dizinin 6. sezon başlangıç bölümü Joan is Awful‘dan esinlenen yayıncı, hikaye boyunca sergilenen parodi platformunu taklit etmek için sahte yayın platformu Streamberry‘yi hayata geçirmeye karar verdi.

Bölümde Annie Murphy, etrafındakilere karşı oldukça kaba davranan ama bunu neredeyse hiç dile getirmeyen bir kadın olan baş karakteri canlandırıyor. Hayatı, Streamberry’de Joan Is Awful adlı yeni bir dizinin başlamasıyla değişir ve kısa sürede dizinin kendi hayatına dayandığını ve Salma Hayek‘in ekrandaki kişiliğini canlandırdığını keşfeder. İşin kötüsü, Joan’ın tüm sırları dizinin bölümleri boyunca açığa çıkmaya başlıyor.

Şimdi Netflix, Joan’ın deneyimini çevrimiçi bir platformda yeniden üretiyor. Tıpkı onun gibi siz de kendi “İSMİNİZ Is Awful” dizi başlığınıza sahip olabileceksiniz. Tek yapmanız gereken Streamberry online platformuna girmek, bir fotoğrafınızı yüklemek, şartlar ve koşulları okumak, (eğer bölümü izlediyseniz bunun ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur) ve ardından dizinizin yer aldığı bir açılış sayfası canlanacak ve siz de bu sayfanın yıldızı olacaksınız! Ancak dizideki Joan‘ın aksine, artık Streamberry deneyiminin bir parçası olmak istemediğinize karar verirseniz bir vazgeçme maddesine sahipsiniz.

YouTube player

Streamberry Diziniz İddialı Bir Netflix Pazarlama Kampanyasının Parçası Olabilir

Streamberry’nin hüküm ve koşulları, Netflix‘e tanıtım kampanyalarında adınızı ve görüntünüzü kullanma yetkisi veren bir maddeye sahip; bu da yayıncının Black Mirror’ı sıradan insanların rastgele görüntülerini kullanarak tanıtabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda, tüm bunlar biraz korkutucu -ve Black Mirror’a yakışır- çünkü “Joan is Awful”u izledikten sonra, herhangi bir platformun hüküm ve koşullarını kabul ettiğinizi söylemekten en azından biraz korkacaksınız.

Black Mirror’ın çoğu bölümünde olduğu gibi, “Joan is Awful” da teknolojinin modern toplumu nasıl daha iyi ve bazen de çok daha kötü yönde şekillendirdiği konusunu ön plana çıkarıyor. Sezonun başlangıcında deepfake videolar, kimlik, mahremiyet ve TV şovları ile filmlerin dramatik etki yaratmak için gerçeklikle nasıl oynama eğiliminde oldukları konularına değiniliyor.

Black Mirror 6. sezonu Netflix’te yayında. İyi seyirler!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.