Haberler

Rage of Demons Sayesinde Drizzt ile Yanyana Dövüşün

rage-of-demons-drizzt-banner

Dungeons and Dragons 5th Edition sistemi tüm hızıyla devam ediyor.

Wizards of the Coast, son oyun modülü Prince of Apocalypse’i yayınlamasının üzerinden fazla zaman geçmeden çok ses getirecek yeni bir modül, Rage of Demons – Out of the Abyss‘in çıkacağını duyurdu!

Rage of Demons macerasını isterseniz MMORPG oyunu Neverwinter‘ın yeni ek paketi Underdark ile oynayabilir, isterseniz Out of the Abyss macera modülünü alarak arkadaşlarınızla masaüstü FRP’sinin tadını çıkarabilirsiniz! Rage of Demons macerası hem dijital ortamlara hem de masaüstüne birden gelecek. Üstelik bu modül doğrudan Drizzt roman serisiyle bağlantılı gidecek! Zaten Neverwinter – Underdark paketiyle Drizzt Do’Urden ile Menzoberranzan’a kadar gidebileceğimiz çok önceden söylenmişti. Peki Drizzt roman serisi bu modülle nasıl bağlantılı?

drizzt

Her ne kadar Türkçeye çevrilmesi durmuş olsa da ülkemizde benim gibi Drizzt serisinin peşini bırakmayıp orjinal dilinde takip eden pek çok Diyarlar kurdu var. Okumamış olanlar için Out of Abyss ve Drizzt serisinin arasındaki bağlantıyı kısaca özetlemek istedik!

Gromph Baenre, nam-ı diğer Menzoberranzan’ın Başbüyücüsü tüm tabuları yıkıp Unutulmuş Diyarları kökünden sallamaya geliyor! Gromph, tüm Karanlıkaltı (Underdark)’nı kaplayan Faerzress büyü alanlarını deyim yerindeyse ateşe verip Abyss düzlemine açılan kalıcı geçitler yaratıyor. Ama geçitlerden gelen şeyler onu bile aşıyor. Çünkü tüm zamanların en güçlü İblis Lordları bu geçitleri fırsat bilip tüm Diyarlar’ı yok olmanın eşiğine getiriyor. Peki bunun Drizzt ile ne alakası var?

drizzt-forest

Drizzt serisinin son kitaplarında Gromph Baenre’yi eski neşesini kaybetmiş bir halde buluyoruz. Tanrıçası Lolth, Büyü Tanrıçası Mystra’nın yokluğunu fırsat bilip Büyü Ağını ele geçirmeye çalışmaktadır (bir noktaya kadar da başarılı olmuştur) Bunun en büyük örneklerinden biri ise başta Silver Marches bölgesinde olmak üzere Faerun’un pek çok yerinde drowlar çok güçlü bir büyü ritüeli gerçekleştirerek gökyüzünü karartmış ve drowlar kalıcı karanlıktan faydalanıp yüzeydeki topraklara saldırmaya başlamıştır.

drizzt-mindflyer

Drizzt serisinde ise Menzoberranzan drowlarının Gromph’un yardımıyla Silver Marches bölgesini karartmasını ve başta cüce krallıkları olmak üzere bölgedeki tüm yerleşim yerlerine (Aykorusu Elflerine, Nesme’ye, Gümüşiay’a ve Everlund’a) saldırdıklarını görüyoruz. Lolth’un böyle güçlü bir büyüyü drowlarına bahşedebilmesi Büyü Ağı’na kısmen de olsa erişebildiğini göstermektedir. Gromph ise bu olayla birlikte en sonunda drow toplumundaki büyücü erkeklerin de artık hiyerarşide daha yüksek bir yere sahip olacağını ve kendisinin de daha yüksek makamlara erişeceğini düşünmüştür. Ama yanılıyordur. Mistik büyünün yani büyücü büyüsünün önem kazanmasıyla erkeklerin konumunu yükseltmemiş, aksine Lolth, rahibelerine emir vererek büyücü okullarına gitmelerini ve büyücü eğitimi almalarını salık vermiştir. Bu şekilde dişi drowlarda büyü eğitimi almaya başlamış ve erkek drowlar zaten azıcık olan saygınlığını da yitirmeye başlamıştır.

gromph-baenre

Gromph ayrıca Lolth’un Büyü Ağını ele geçirmesiyle erkekleri tamamen bir kenara itip tüm büyü gücünü dişilere vereceğinden korkmaktadır. Bu yüzden Diyarlardaki en güçlü psioniclerden,yani zihin büyücülerinden biri olan Kimmurel Oblodra’dan kendisine psionic dersleri vermesini istemiştir. Olur da bir gün büyücü büyülerimi kaybedersem cebimde yedek güç bulundurayım düşüncesiyle! Bir yandan da Faerun üzerindeki en güçlü dişi drow ve Lolth’un gözdesi olan ve aynı zamanda kız kardeşi olan Matron Ana Quenthel Baenre’yi bile hiç korkmadan tiye almaya başlaması ne denli öfkeli ve bıkkın olduğunu göstermektedir. Hatta bu öfkesini dizginlememiş, Lolth’un gökyüzünü kararttığı büyüyü bizzat kendi elleriyle bozmuştur ki bunu yaparken de Drizzt’in bedenini “ödünç almıştır” Hikayeyi ayrıntılı bir şekilde sonra anlatacağım için şimdilik sizi merakta bırakmakla yetiniyoruz!

rage-of-demons-drizzt

Görüyorsunuz, Gromph bir şeyler planlıyor. Zaten R.A. Salvatore’un yazacağı yeni Drizzt kitabının ismi Archmage (Başbüyücü). Gromph görünüşe göre sadece Menzoberranzan’da değil tüm Karanlıkaltı’nda bir devrim yapmaya geliyor!

Out of the Abyss modülüyle oyuncular 1-15 seviye arası oynama imkanına sahip olacak ve eski-yeni pek çok iblis türüyle karşılaşacak. Bir yandan Gromph’un düşüncesizce açtığı geçitleri kapatmaya çalışırken bir taraftan tanrıların bile bulaşmaya korktuğu en güçlü İblis Lordlarıyla burun buruna geleceksiniz. Ve tüm bu zorluklar sırasında yanınızda size Karanlıkaltı’nın dehlizlerinde rehberlik edecek tanıdık bir yüz göreceksiniz!

Bu oyun, 5th Edition’ın ilk bilgisayar oyunu olacak olan Sword Coast Legends ile de kesişecek gibi görünüyor.

Out of the Abyss’in 15 Eylül 2015‘te çıkması bekleniyor!

Yeni modüller ve Dungeons & Dragons ile ilgili her şey için takipte kalın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.