Haberler

Disney’in Sepetinde Hâlâ Yer Var!

disney-hasbro-banner

Küçük farenin sepeti boş kalmış olacakki birazcık oyuncak sıkıştırmaya karar verdi.

Oyuncak derken, Hasbro’dan bahsediyorduk, fare derken de Disney’den. Disney, LucasFilm’i 4 Milyar Dolara satın almasının ardından gözünü dünyanın en büyük oyuncak ve oyun üreticisi Hasbro’ya dikti.

mickey-fantasiaHaber söylentiden ibaret değil. Disney gerçekten Hasbro’yu satın almak için kolları sıvadı. İki firma yakın bir süreçte masaya oturup anlaşmaya çalışacak. LucasFilm’in Disney’e devredilmesi tam 6 ayı bulacak. Bu süreç içerisinde Hasbro’nun da Disney tarafına çekilmesi planlanıyor.

Yani bu demek oluyor ki, Transformers, G.I.Joe, Magic: The Gathering, Monopoly, Nerf ve Beyblade gibi ürünler Disney etiketi altında satılacak. Tabii bu arada Wizard of the Coast‘un da bir Hasbro firması olduğunu söylemekte yarar var. Yani bu demek oluyor ki Disney, Geek dünyasını ele geçirmeye çalışıyor. Ayrıca Hasbro bünyesinde bulunan IDW çizgi roman firması ile, Hasbro’nun elinde Marvel’dan sonra bir çizgi roman firması daha olacak.

LucasFilm’in satın alınması gelecekteki Star Wars filmlerine ışık yakarken Hasbro’nun satın alınması Wizards of the Coast altından bir çok yeni oyun sisteminin çıkabileceği anlamına geliyor. Yani 2013 sonunda çıkması beklenen 5. Versiyon Dungeons & Dragons üzerine Transformersları konu alan bir FRP oyunu bile gelebilir.

disney-dragon

Oldukça heyecanlı bir haftanın sonuna gelmişken Disney, Geek Dünyası’nın tek hakimi olmak istediğini açıkça ortaya koymuş oldu. Umuyoruz ki Disney, Hasbro’yu satın alması durumunda oldukça güzel işler çıkaracaktır.

Not: Hasbro altında My Little Pony oyuncakları da bulunuyor. Umuyoruz ki 4×4 odanın içinde sandığı koruyan renkli midilliler bulmayız.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.