Haberler

Disney+, Yetişkin İçerikler İçin R-Rated Sekmesi Getiriyor

Aile yapısına önem veren yayınlarıyla bilinen Disney, kanatları altındaki diğer firmalardan çıkmış R-Rated filmler için özel bir alan oluşturacakmış.

Disney markası altında çıkan filmler genellikle PG-13, PG ya da G seviyesinde yani aile ile izlenebilecek filmler düzeyinde hazırlanır. Bu hem daha geniş kitleye hitap edebilmesi adına hem de firmanın yıllardır sürdürdüğü yapısını koruması sebebiyle tercih edilmekte. Çoğu filminde tek bir kere bile o meşhur “F” ile başlayan küfürü bile duyamazsınız.

Disney, bildiğiniz üzere sadece animasyon filmleri, Star Wars serisi ya da Marvel filmlerine sahip değil. Fox ile birleşmesinin ardından birçok markayı da kanatları altına aldı. Disney+ içerisinde henüz bu filmlere yer verilmiyor. Ancak anlaşılan işler değişecek gibi.

The Digital Bits’in kurucusu ve aynı zamanda sinema sektörü hakkında haberler yapan Bill Hunt‘ın sızdırdığı bilgiye göre Disney+ üzerinde bizdeki +18 ibaresine denk gelen R-Rated filmler için özel bir alan ya da sekme hazırlanacak. Üyeler bu sekmeye kendi koydukları ekstra bir şifre ile geçiş yapabilecekler.

Böylece marka altındaki Fox, Touchstone ve Miramax yapımları da Disney+ üzerinden yayınlanacak. Bu filmleri Disney+ üzerinden izlemek isteyen izleyicileri de bünyelerine katmak için yapılmış güzel bir hamle olacaktır.

Tabii Disney+ halen ülkemizde faaliyet gösterme aşamasında değil. Çalışmaların ve çevirilerin sürdürüldüğü söyleniyor ama Türkiye’deki yayın hayatına ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.