Haberler

D&D Next İşleri Kolaylaştıracak

dungeons-and-dragons-banner

Bu yaz Ağustos ayında çıkması düşünülen yeni Dungeons & Dragons sistemi D&D Next (veya D&D 5th Edition), hem oyuncuların hem de oyun yöneticisi olan Zindan Efendileri’nin (Dungeon Master – DM) işini kolaylaştıracak.

Konuyla ilgili bir yazı hazırlayan Wizards of the Coast’un Dungeons & Dragons sistemini geliştirmekten sorumlu Mike Mearls, “DM’lerin İşini Kolaylaştırmak” başlıklı yazısında yeniliklerden bahsetti.

DM’lerin işinin aslında hiç kolay olmadığını belirten Mike Mearls, “Bir DM’in, yeni maceralar ve senaryolar yaratabilmesi için sistem mekaniklerini iyi anlamış olması gerekiyor. Ayrıca sistemin kolaylığı veya zorluğu da bu süreci etkiliyor. Karmaşık sistemler, oyun yöneticisinin yeni senaryolar yaratmasını da zorlaştırıyor ve oyun yöneticisine zaman kaybettiriyor. D&D Next ile bizler bu işi en kolay hale getirmeyi amaçlıyoruz,” açıklamasını yaptı.

dnd-next-playtest-4Kolay öğrenilen sistemlerin, işi kolaylaştırdığını yazan; mümkün olduğunca basit ve karmaşıklıktan uzak bir sistem hazırladıklarını da belirten Mearls, sistemi en yalın haliyle, “d20 + yetenek ek puanı + beceriklilik (proficiency) bonusu” olarak açıklanabileceğini söyledi. Ayrıca NPC (Oyuncu Olmayan Karakter) yaratmanın da bir oyuncu veya bir yaratık hazırlamak kadar basit olacağının üstünde durdu. 

Uzun zaman Dungeons & Dragons oynayanlar bilirler, yüksek-seviye karakter oynamak bazen işkenceye dönüşebilir. Özellikle de onlarca büyü yapabilen büyücüler için durum daha da zorlaşır. D&D Next ile, yüksek seviye büyücülerin de kolayca büyü yapabilecekleri ve işlerin daha da basitleştirileceği bir sistem ortaya konacak gibi görünüyor.

Yaratıkların, D&D 3rd Edition’da ortaya çıkan Challange Rating özellikleri olacağı ve istenirse oyuncuların karşısına çıkan yaratıkların gruplanarak da dövüşe dahil edilebileceği belirtiliyor.

Özetle daha basit, anlaşılır ve kolay oynanabilir bir sistem ortaya çıkartmaya çalışıyorlar. Bizler de yeni sistemi heyecanla ve merakla bekliyoruz.

Mike Mearls’ın, Wizards of the Coast sitesinde yazdığı yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.