Çizgi Roman Haberleri

Marmara Çizgi Bir Haftada İki Yerli Çizgi Roman Yayımladı: Ruhsuz ve Gerçeklik Düğümü

Marmara Çizgi sevilen çizgi romanlarına bir haftada iki yerli çizgi roman daha ekledi. İlk sayısıyla iştah kabartan Ruhsuz ve tek ciltlik bir hikaye anlatan Gerçeklik Düğümü raflardaki yerini aldı.

Marmara Çizgi “büyüyünce de okursun” tadındaki yerli ve dopdolu çizgi romanı Mis’in ikinci cildini hazırlarken okurlarını çizgi romansız bırakmadı.

Ruhsuz

Erişcan Türk’ün hem yazıp hem çizdiği Ruhsuz okurlarıyla buluştu. 80 sayfalık ilk sayı hikayeye merak uyandıran bir giriş yapıyor. Hatta Terminatör, Battletech ve Avatar karışımı bir giriş bu (James Cameron’ın Avatar‘ı). Ve serinin devamını bir an önce okuma isteği yaratıyor. Detaylar yakında incelememizde!

Ruhsuz’un arka kapak yazısı şöyle:

GIO 2022 İllüstrasyon Başarı Ödülü

Dünya X1, insan soyunu tükenişin eşiğinden alıp genç nesiller için güvenli bir 2182 geleceği kurdu. Bu gelecek, Epoch olarak adlandırılan devasa robot zırhlarını korkusuzca kuşanan cesur pilotların sırtında inşa edilmişti. Ama 2182 yılında dışarıda tutulan kötülükler Lynx evreninin ötesinde yıkıcı bir çözüm bulduklarına inanıyor. Epoch zırhlarını dünyamıza taşıyan bu çözüm arayışı bizden biri olan Atlas’ı çocukluğunun gasp edilen hayallerindeki kıyasıya bir robot aksiyonunun ortasına atacak, Atlas ve dünya bu savaşın beklenmedik sonuçlarıyla yüzleşecek.

Erişcan Türk tarafından yazılıp çizilen Ruhsuz serisinin ilk sayısında görsel bir bilimkurgu şöleni sizleri bekliyor.

Gerçeklik Düğümü

Raflara gelen diğer yerli çizgi roman ise Gerçeklik Düğümü. Ruhsuz’un aksine Gerçeklik Düğümü tek ciltte biten kısacık bir hikaye anlatıyor. Ayrıca Ruhsuz ilk sayfalarında bize bir renk cümbüşü sunarken Gerçeklik Düğümü daha karanlık tonları tercih ediyor. Hem hikaye olarak, hem de görsellerindeki renkler açısından. Bu arada çizimler harikulade. Arslanbulut’un hayranlık uyandıran çizimlerine Tavtay’ın bulmaca gibi hikayesi eşlik ediyor. Zira adından da anlaşılacağı üzere düğüm olmuş bir gerçeklik hikayesi bu.

Gerçeklik Düğümü de birbirinden güzel iki kapak varyantıyla satışa çıktı. 120 sayfalık bu cildin arka kapak tanıtımı ise şöyle:

Günlük işlerinizi yürütürken hiç kendi hayatınıza yabancılık hissettiniz mi?

Özkan, yaptığı pis işlerin detayını sorgulamayan kendi halinde bir genç. Ama rutininin kırıldığı o çılgın günlerden birinde olaylar sarpa sarmaya, gerçeklikleri birbirine dolanmaya başlıyor. Özkan’ın çürümüş ve yıpratıcı düzenin içinde verdiği savruk mücadele ve zorlu hayatına giren imkansız varlıklar onu ve etrafındaki herkesi şaşkına çevirecek.
Öner Tavtay’ın yazıp Bora Arslanbulut’un resimlediği Gerçeklik Düğümü hepimizin bildiği hayat kargaşasına yepyeni bir yorum getiriyor.

Bu arada varyant kapaklardan bahsettik ama varyant kapaklarla ilgili eğlenceli bir bilgi de verelim. Ruhsuz’un bir varyant kapağını Gerçeklik Düğümü’nün çizeri Bora Arslanbulut çiziyor. Gerçeklik Düğümü’nün varyant kapağı ise Ruhsuz’un yaratıcısı Erişcan Türk’ün kaleminden çıkmış. Yani bu iki çizgi roman kardeş. Fakat konu ve hikaye açısından çok farklı yerlerde duruyorlar.

Ruhsuz’un satış sayfasını buradan, Gerçeklik Düğümü’nünkünü de buradan inceleyebilirsiniz. İlk sayfalara bir göz atmak isterseniz Ruhsuz’un ilk sayfaları burada, Gerçeklik Düğümü’nün ilk sayfaları da burada.

Keyifli okumalar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.