Çizgi Roman Haberleri

Dune Çizgi Roman Uyarlamaları Devam Ediyor

Frank Herbert‘ün oğlu Brian Herbert, Dune çizgi roman uyarlamalarını yayımlamaya devam ediyor. Harkonnen’ler saldırdıktan sonra Jessica ile Paul’un çöle sığınmasını anlatan ikinci cilt orijinal diliyle çıktı.

Dune sinemalara geldiğinde seyirciler birkaç gruba ayrılmıştı. Kimi hikayeyi önceden bilmediği halde filmden keyif aldı. Kimi ise hikayeyi önceden bilmediğinden filmden bir şey anlamadığını ve hiç keyif almadığını söyledi. Bu ikinci grubun filmden keyif alamamış olması beni üzüyor.

Bazı seyirciler filmden çıkınca romanı okudular. Bazıları ise romanı çoktan okumuştu ve filmden büyük oranda keyif aldı. Birr de ikisinin ortasında bir grup seyirci vardı: Çizgi romanı okuyanlar.

Bu seyirciler filme, romanları okuyacak kadar yatırım yapmak istemiyordu. Ancak hikayeyi biraz olsun bilmenin filmi daha keyifli hale getireceğine inanıyorlardı. Bu yüzden İthaki Yayınları’nın dilimize çevirdiği Dune çizgi roman cildi bu seyirciler için birebirdi. Kimi sinemaya girmeden hemen önce oturup 1 saatte okumuştu cildi.

Ancak biz filmi, romanı ve çizgi romanı karşılaştırarak incelemiştik. Ve içlerinde en sönük kalanın çizgi roman olduğuna kanaat etmiştik. O yüzden ikinci cilt 9 Ağustos’ta satışa çıkınca biraz şaşırdım. Demek ki çizgi romana olan ilgi de az değilmiş.

CBR ikinci ciltten iki sayfayı da okurlarıyla paylaştı. Aşağıdaki sayfaları üzerlerine tıklayarak büyütebilir ve inceleyebilirsiniz. Zaten bu sayfalarda filmde gördüğümüz bir sahneyi izliyoruz. Yani spoiler’dan korkmayın. Kynes’ın Leydi Jessica, Paul ve Duncan Idaho’yu çölde ağırladığı sahne. Yani Duncan Idaho ölmeden hemen öncesi.

İthaki ikinci cildi de Türkçe olarak okurlarına sunar mı, henüz bilmiyoruz. Muhtemelen bu ilk cildin ne kadar ilgi gördüğüne bağlıdır.

Siz çizgi roman hakkında ne düşünüyorsunuz? Beğendiniz mi? Görsel tasviri filme göre nasıldı sizce? İkinci cildin çıkması sizi mutlu etti mi? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.