Çizgi Roman Haberleri

Danny DeVito, Penguin Çizgi Romanı Yazıyor

Tim Burton‘ın Batman Returns (1992) filminde Penguin‘i canlandıran Danny DeVito, Penguin için bir hikaye yazacak. Kötü karakterin yaratılışının 80. yılının kutlanması için hazırlanan çizgi romanın satışı 30 Kasım‘da başlayacak.

“Bence en iyi Batman filmleri Tim Burton’ınkilerdi” diyenler zaten Batman’89 serisiyle mutluydu. Batman severlerin yüzü de Bat-suit’ini yeniden giyen Michael Keaton haberinden beri gülüyordu. “Ben Gotham Şehri’yle ilgili bir hikaye görünce zaten dayanamayıp okuyorum” diyenler de bu haberle sevinecekler.

Kötü olmak iyidir

Gotham City Villains Anniversary Giant Detayları

Sayı için yayınlanan resmi tanıtım yazısını paylaşıyoruz.

Kara Şövalye’nin varlığına rağmen Gotham City DC evrenindeki en ölümcül kötüleri içeren metropol olmaya devam ediyor. Bu Anniversary Giant çalışmasıyla çizgi roman dünyasının en heyecan uyandıran isimlerini bir araya getirmenin gururunu yaşıyoruz. Zira 2021 yılı Scarecrow, Poison Ivy, Ra’s al Ghul, Talia al Ghul, the Mad Hatter, Killer Moth ve orijinal Red Hood için bir önemli bir yıl dönümü. Biz de bu kötüleri tekrar hayata döndürmenin büyük bir şey olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden büyük boy cildi ile gelecek bu sayıya bir de sürpriz bir yazar ekledik. Sürpriz ismimiz de Batman Returns filminde Oswald Cobblepot karakterini canlandıran Danny DeVito’dan başkası değil!

DC’nin çıkaracağı 96 sayfalık sayı için birçok yazar çalışacak. Yazar listesi şu şekilde:

Hangi hikayelerin hangi çizerlerce görselleştirileceği henüz açıklanmadı. Fakat çizer kadrosu da şu şekilde:

  • Dan Mora
  • Wes Craig
  • Emma Rios
  • Riccardo Federici
  • Max Raynor
  • Max Fiumara
  • Skylar Patridge
  • Ariela Kristantina
  • Khary Randolph
  • Jill Thompson
  • Christian Ward
  • Gabriel Walta

Danny DeVito ve Penguen Karakteri

DeVito’nun Penguin karakteri penguenler tarafından yetiştirilmiş, çirkin, iğrenç ve manipülatif bir karakterdi. Batman’in 1989 filminden sonra etkileyici bir kötü oynamak gerçekten zordu. Çünkü ilk filmin kötüsü artık Oscar’lık performanslar ile anılan Joker’dı. Joker‘ı canlandıran Jack Nicholson da harika bir iş çıkarmış, Batman’e balonlarını çaldı diye kızdığı sahneyle hayranların kalbini çalmıştı. Fakat Danny DeVito bu performansın gölgesinde kalmayarak 3 yıl sonra yayınlanan devam filminde Penguin karakterini de akıllara kazıdı.

Filmden önce Penguin karakteri smokini, şemsiyesi, bastonu ve tek camlı gözlüğü ile çok efendi görünecek bir şekilde çiziliyordu. Zarif ama korkak bir suç patronu olarak resmedilen kötü, filmde yeniden yorumlanmıştı. DeVito Penguin’i kana susamış, kuşumsu bir canavar olarak canlandırdı ve karakterin bu yorumunu seyirciler çok beğendi. Filmden sonra çizgi romanlarda da karakterin kişiliği bu yönde değişmeye başladı.

İlk kez 1941’de Detective Comics serisinin 58. sayısında karşımıza çıkan Penguin’in yaratılışının 80. yıldönümündeyiz. Bunun için, karakter yaratıldıktan 51 yıl sonra karakterin kişiliğini başka bir yöne çekmeyi başarmış aktörün kaleminden çıkma bir hikaye sizce de çok heyecan verici değil mi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.