Haberler

Buzz Lightyear’ın Orijinal Taslak Çalışmaları Paylaşıldı!

Pixar’ın büyük çıkışını yaptığı ve 25 yılı geride bırakan Toy Story’nin ana karakterlerinden Buzz Lightyear’ın ilk taslak çalışmaları ortaya çıktı.

Bu yıl, Toy Story’nin sinemalarda gösterilmesinin 25. yılı. Disney ve Pixar içerisinde de bunun kutlamaları ufaktan devam ediyor. Tamamen bilgisayar ortamında üretilmiş ilk animasyon filmi olma özelliği taşıyan Toy Story, yıllar içerisinde Pixar imzalı birçok filmin ilki olmuştu.

Andy’nin oyuncakları arasında Woody’nin en yakın dostu ve sonsuzluğun ötesine kadar cesareti olan Buzz Lightyear’ın ilk taslak çalışmaları da bu kutlamalar sebebiyle basınla paylaşıldı.

İlk çizimlerden asıl Buzz’a ulaşmak için oldukça uzun bir yol katedildiğini siz de rahatça görebilirsiniz. Hatta Buzz’ın orijinal isminin Lunar Larry olması da gözlerden kaçmıyor. Kemerinde LL harfleri rahatça görülüyor.

Pixar tarihçisi Christine Freeman, çizimleri için “Yıllar içerisinde ismi birçok kere değişti. Morphlu Tempus’tan Lunar Larry’e geçiş yapılmıştı ama son olarak Buzz Lightyear isminde karar kılındı.” sözlerine yer verdi.

Lunar Larry ismi de kulağa pek fena gelmiyor ama çok 50ler’de sıkışıp kalmış gibi de kokuyor. Buzz’ın şu anki hali ve bize yaşattığı maceraları için ne kadar teşekkür etsek az. Sonsuzluğa! Ve ötesine…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.