Haberler

Bryce Dallas Howard: “Chris Pratt Gelirlerimizi Eşitlemek için Mücadele Etti”

Bryce Dallas Howard, Jurassic World serisi için Chris Pratt‘ten çok daha düşük bir ödeme almış. Chris Pratt bu adaletsizliği duyunca yapımcılarla tartışmış ve ikisinin gelir oranlarını eşitlemiş.

Oyunculuğunun yanında The Return of the Mandalorian‘ın başarılı yönetmeni olarak da sevgiyle bahsettiğimiz Bryce Dallas Howard, Insider‘a verdiği bir röportajda Jurassic World serisinde yaşadıklarını anlattı.

2018’de Jurassic World için bütçe raporları yayınlanmıştı. Ve orada Chris Pratt 10 milyon dolar alırken Howard’ın rol için 8 milyon dolar aldığı yazıyordu.

Aslında o raporlar çok ilginçti çünkü raporların söylediğinden bile daha az almıştım. Çok çok daha az. Jurassic için görüşmeye gittiğimde yıl 2014’tü. Dünya daha farklıydı. Ve ben de çok dezavantajlı konumdaydım. Ayrıca ne yazık ki anlaşmanın tamamlanması için üç filme birden imza atmak gerekiyordu.

Bryce Dallas Howard

Howard bu imzalar atıldıktan sonra konuyu Chris Pratt’e açtığını anlatıyor. Pratt de anlaşmaları ve gelirleri arasındaki farkı çok adaletsiz bulmuş. Howard ona bu konuda danışmak istiyormuş aslında. Bundan sonra ne yapabileceğini soruyormuş. Ancak Pratt “Senin bir şey yapman gerekmiyor, bunu ben halledeceğim” diyerek yapımcılarla konuşmaya gitmiş. Ve henüz imza atmadıkları anlaşmalarda Howard’ın da kendisiyle aynı ücreti almasını talep etmiş. Böylece bilgisayar oyunları ve eğlence parkları gibi yan kaynaklardan alacakları geliri eşitlemeyi başarmış.

Ve bunu yaptığı için onu çok seviyorum. Gerçekten seviyorum. Çünkü oralardan aldığım ödeme filmin kendisinden aldığımdan daha fazla oldu.

Bryce Dallas Howard

Aslında kadınlar ve erkekler arasındaki gelir eşitsizliği çok yaygın bir sorun. Ancak Howard röportajında gelirleri arasındaki farkın cinsiyet farkından kaynaklandığını iddia etmiyor. Yalnızca dünyanın o zamanlar daha farklı olduğunu söylüyor. Ama ardından kendisinin de dezavantajlı olduğunu ekliyor. Çünkü o dönemde Howard’ın popülerliği de Pratt’e göre çok daha azdı. Yani cinsiyetinden bağımsız olarak popülerlik farkı sebebiyle de düşük ücret almış olabilir. Zira o yıl Chris Pratt çoktan Star Lord olmuştu. Yer aldığı dizi ve filmlerin sayısı da Howard’ınkinin neredeyse iki katıydı. Ve Howard da henüz sevilen Star Wars yönetmeni olarak ünlenmemişti.

Sebebi ne olursa olsun Chris Pratt’in bu eşitsizlik konuda hassas davranıp Howard’a destek çıkması bizi de mutlu etti. Aferin be Chris, seviyoruz seni!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.