Haberler

Bir Sürgün Hikayesi

Sürgün - Kısa Film

Türkiye’de gelişen ve ilerleyen fantastik edebiyat ve çizgi romanların da yanında, artık insanlar kısa film ve uzun metraja yakın filmlere de bolca ilgi oluşmaya başladı. Yakın zamanda internet üzerinde gösterime girmiş olan Eski Dünyanın Orduları adlı orta metrajlı film gibi, Sürgün de Türkiye’de çekilecek olan fantastik konseptte yenilikçi bir dizi olma hedefinde.

grafikatur.com sitesinden kaynaklı olan bu fragman bize çok fazla bilgi aktarmasa da, yapımcı Ömer Yürek’ten aldığımız bilgilere göre Sürgün konu olarak Kral tarafından karanlık ormanlara sürülmüş bir avcı grubunu anlatıyor. Düzenli ordunun baş edemeyeceği veya uğraşmak istemeyeceği varlıklarla mücadele eden bu grupta, karakteristik özellikleri olan pek çok üye ve hikayeyi de anlatan bir lider bulunacağı verilen bilgiler arasında.

Yapımcı Ömer Yürek, Sürgün hakkında şunları söylüyor:
”Sürgün,fantastik kurgu anlamında Türkiye’de başta amatör olmak üzere çekilmek için hazırlanan bir yapım. Biz,yani öğrenci arkadaşlarım ve bazı kurumların da desteğiyle, gelecek Eylül veya Ekim ayında çekimlerine başlayacağız. Ve izlenme oranlarına bağlı olarak şimdilik 10-15 bölüm arasında değişen, bölüm başına da ortalama 20 dakikalık internet seyir parçaları hazırlamayı planlıyoruz.

Türkiye’de Fantastik Kurgu anlamında edebi ve bilgisayar oyunları haricinde biz de bu dalda varlığımızı ispatlamayı hedefliyoruz. Şimdilik sadece internette benim amatörce hazırlamış olduğum bir animasyon fragman var. Ama kesinlikle ‘dizi fragman gibi mi olacak?’ gibi sorulara kapılmamak lazım. Çünkü dizi profesyonel bir ekiple gerçek materyallerle çekilicektir. Şu an sadece tek problemimiz kıyafet anlamındadır ve en kısa sürede de bunu halletmeye çalışcağız. Silahlar, oyuncular, ekipman, mekanı ayarlama sürecinden sonra son aşama kostüm olmuştur bizim için.

Sürgün konu olarak, sürgün bir avcı grubunun liderini konu almaktadır. Krallık tarafından, karanlık ormanlara sürülmüş sürgün grupları, düzenli ordunun baş edemeyeceği varlıklarla mücadele etmektedir. Grubun her üyesinin yetileri, yetenekleri, karakteristik özellikleri, fantastik anlamda seyirciyi izleme duyusunu tatmin edicektir şüphesiz. Ama sonuçta ‘amatör’ bir yapım adı altında toplandık ve yapabiliceğimiz sizin takdirlerinizle yücelecektir.

Tanıtım kısmı belki de kısa oldu ama yakın zamanda ilgi ve alakalarınıza bağlı olarak merak edilenleri cevaplamaya çalışıcağım. Bana bu yeri ayıran saygıdeğer site yöneticilerine teşekkürü de bir borç bilirm. Yakında görüşmek dileğiyle…”

Dizinin, profesyonel bir ekiple ve gerçek materyallerle çekilmesi planlanıyor. Tek problem olarak kıyafet edinmek olduğunu ve hazır olan silah, oyuncu ve mekanların ardından kostüm probleminin de kısa süre içinde çözülebileceği söyleniyor.  Arkadaşlarımıza giriştikleri bu güzel işte FRPNet olarak başarılar dileriz ve en yakın zamanda da tamamlanmış halini de merakla beklemekteyiz.

Yazan: Adnan “The Bard” Ergül

Sürgün Dizisinin İlk Fragmanı:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.