Haberler

Amerikan Tanrıları’ndan Haber Var

American Gods TV

Sandman serisi, Yıldız Tozu, Coraline, Yokyer gibi eserleriyle tanınan ünlü yazar Neil Gaiman yepyeni bir proje ile karşımıza çıkıyor.

Daha önceleri, yazdığı Yıldız Tozu romanını filme başarılı bir şekilde uyarlayan Neil Gaiman, daha sonrasında Coraline adlı çocuk romanını da Nightmare Before Christmas’ın da yönetmenliğini yaptığı Disney kökenli animasyoncu Henry Selick ile animasyon film haline getirmişti. 1996 yılında Yokyer (Neverwhere) kitabını da BBC için 6 bölümlük dizi haline getiren Neil Gaiman şimdi de ünlü eseri Amerikan Tanrıları için hazırlanıyor.

American GodsSinema ve televizyon dünyasının bu kadar içinde olması nedeniyle hem yazar hem de yapımcı olarak görev alacağı yeni projesi Amerikan Tanrıları dizisi olacak. Günümüz Amerika’sında geçen fakat eski uygarlıkların tanrılarının cirit attığı bir ortamda geçen fantastik hikaye, kitabı kadar ilgi çekecek gibi görünüyor.

Dizi, daha önceleri Kardeşler Takımı (Band of Brothers), The Pacific gibi dizileri hayata geçiren, ünlü oyuncu Tom Hanks‘in şirketi olarak bilinen Playtone Productions tarafından çekilecek gibi görünüyor. Toplamda 6 sezon olarak düşünülen dizinin her sezonunda 10-12 bölüm olması düşünülüyor. Yayıncı kuruluş olarak da son dönemlerde yayınladığı Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisi ile fantastik severleri oldukça mutlu eden televizyon kanalı HBO düşünülüyor.

Umarız Neil Gaiman hayranları bu habere sevinirler. Henüz net bir tarih açıklanmasa da yayın tarihi için 2013 veya sonrası düşünülüyor. Hemen heyecanlanmayın, önümüzde daha en az 2 sene var. Bu süre zarfında kitabını okumanızı öneririm.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.