Haberler

80’ler Çizgi Film Karakterlerinin Dungeons and Dragons Statlarını Öğrendik

Dragon dergisinin 41. sayısı Twitter‘da gün yüzüne çıktı. 1981’de yayınlanan sayının içinde Bugs Bunny 18 Intelligence’a sahipken Daffy Duck Wisdom’a yalnızca 3 vermiş. Çizgi film karakterlerinin Dungeons and Dragons statlarına bir göz attık.

Dungeons and Dragons yaratıcılarının firması TSR zamanında iki adet dergi çıkarıyordu. İsimleri sürpriz olmayacaktır. Biri Dungeon, diğeri de Dragon. Bu dergiler FRP ile ilgilenen kimselere yardımcı materyal yayınlıyordu. Meğer 41. sayının içinde çizgi film karakterlerini D&D oyunlarına dahil etmek isteyen DM’leri de düşünmüşler. Looney Tunes karakterlerine ve Temel Reis’e yer vermişler. Çok yakından tanıdığımız bu karakterlerin karakter kağıdında tartışmaya yer bırakmamışlar. Sonra Dragon’ın 60. sayısında da Marvin the Martian, Tazmanya Canavarı ve Donald Duck’ı eklemişler.

Robert McNees de bu sayıları tekrar karıştırırken denk geldiği çizgi film karakterlerini Twitter üzerinden paylaşmış. Bize de incelemek düşüyor. Bu arada D&D 5’in hâlâ bir dergi yayınladığını da hatırlatalım. Dragon dergisi Dragon+ adıyla D&D 5 için içerik çıkarmaya devam ediyor.

Bugs Bunny

Bugs Bunny’nin birçok tavşan sezonunu canlı atlatabilmiş olması yazarların dikkatinden kaçmamış. Ayrıca gerçekliği değiştirebilmesi, kılıktan kılığa geçmesi ve toplulukları bugünün tavşan sezonu değil, ördek sezonu olduğuna inandırabilmesi gibi yeteneklerine baktığımızda ilüzyonist olduğu gerçeği karşısında hayrete düşüyoruz. Bugs’ın karakter kağıdında ilgimizi çeken bir diğer şey ise neredeyse tüm özelliklerinin (stat’larının) yüksek puanlara sahip olması. Peki en düşük puanının charisma olmasını hak ediyor mu?

Daffy Duck

İşte karşı çıkamayacağımız puanlar. 3 Wisdom ve 7 Charisma puanı ile Daffy Duck chaotic neutral bir karakter. Bugs Bunny’nin good alignment’ta hareket etmediği birçok bölüm vardı. Ona karşın yalnızca Daffy’nin neutral olması biraz haksızlık gibi görünüyor. Daffy’nin de hem ördek sezonlarını hem de ördek sezonu olduğu sanılan tavşan sezonlarından paçayı kurtardığını hatırlayalım. Dolayısıyla Constitution özelliğinin puanını vermemişler. Ayrıca Bugs’ın çıkarabileceği atak sayısı karşısındakinin zekasına bağlıyken Daffy tamamen rastgele bir dövüş tekniği izliyor.

Temel Reis

Tabii ki Temel Reis Lawful bir Fighter olacaktı. Level’ı ve tüm puanları iki farklı puana sahip. Zira işler tamamen yanında ıspanak olup olmamasına bakıyor. Ispanağın bizi daha güçlü, dayanıklı ve karizmatik yaptığını çizgi filmlerden anlıyorduk. Fakat bu sayfa aynı zamanda zeki ve bilge yaptığını da söylüyor. Inventory’den ıspanak konservesini eksik tutmamak gerek.

Tazmanya Canavarı

Ne yazık ki 60. dergide bizi puanlar yerine kategoriler bekliyor. Tazmanya Canavarı’nın zeka puanının düşük olduğunu söylüyor dergi, hareket kabiliyetinin de “döne döne” ilerlerken değiştiğini belirtiyor. Ancak yalnızca iki atak çıkarabiliyor olmasını çok da uygun bulmadım.

Marvin the Martian

Nihayet lawful evil bir karakter. Irkı bilinmeyen fighter’ımız yakın dövüşte değil, ışın tabancasını kullanabildiği mesafeli dövüşte kendisini gösteriyor. Çok çevik olmasa dahi muhteşem bir silaha sahip olduğu için dövüşte öne çıkabiliyor. Constitution, Charisma ve Intelligence puanları ise ortalamanın üstünde bir seviyede. Galaktik boyutlarda entrikalar kurmaya çalışan bir karakter olarak zekasına 18 puan vermesi gayet yerinde.

Donald Duck

Berserker class’ından Donald da bizlerle. Wisdom skoru Daffy’den daha yüksek ancak Intelligence skoru daha düşük. Ne yazık ki tüm sayfaya sahip değiliz. Ancak onu neyin sık sık vaklayan öfke moduna soktuğunu merak ettik. (bkz. “which often sends him into a quacking fury”). Bu öfkeli moduna ne zaman gireceğini DM’in kararına bırakmışlar. Zira vaklayan öfke modundayken özelliklerine bonus puan alıyor tabii ki. Hep öfkeli ve vaklayan bir Donald Duck oynatmak istemeyebilir DM, haklı olarak.

Rocky and Bullwinkle gibi benim çok da hakim olmadığım diğer çizgi film karakterlerinin kağıtlarını da buradan inceleyebilirsiniz. Siz hiç çizgi film karakterlerini D&D oyunlarınızda kullanmış mıydınız? Anılarınızı duymayı isteriz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.