Haberler

1977 Yapımı Hobbit’in TV Rehberi Ortaya Çıktı

hobbit-1977

Fantastik edebiyata yön veren usta yazar Tolkien’in Hobbit kitabı, ilk kez 1977 yılında animasyon olarak çevrilmişti. O dönemde kitaba aşina olmayan ve orta-dünya konseptini bilmeyenler için bir TV rehberi hazırlanmıştı. Yıllar sonra bu rehber yeniden ortaya çıktı.

Hobbit, belki de son 2 yıldır fantastik edebiyat ve sinema severlerin en çok konuştuğu başlık haline geldi. Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden sonra Hobbit’i çekeceğini duyurmuştu. Bilbo, Gandalf ve 13 cücenin yurtlarını arayışını anlatan bu kitap, beyaz perdeye de başarılı bir şekilde yansıtıldı.

Ancak daha öncesinde, 1977 yılına gittiğimizde Hobbit’in ilk kez animasyon olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. NBC kanalında yayınlanmak üzere çekilen animasyon filminde dönemin ünlü oyuncuları seslendirme yapmıştı. John Huston, Orson Bean, Richard Boone ve Hans Conried gibi oyuncu ve ünlü seslendirme sanatçıları, Hobbit’e hayat vermişti.

NBC kanalı da bu dünyaya yabancı olan izleyiciler için televizyon rehberi içerisinde Hobbit’e ufak bir yer ayırmıştı. Ana senaryoyu aktaran bölümde, karakterler tanıtılıyor, çekim aşamasında ne gibi çalışmalardan geçildiği bahsediliyor. Özellikle animasyondaki karakterlerin birer birer yerleştirilip, yanlarına isimlerinin yazılmış olması dikkat çekiyor.

Dilerseniz aşağıdan bu TV rehberinin detaylarına göz atabilirsiniz.

hobbit-1977 hobbit-1977-2

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.