MK1_7474.CR2

Netflix, Bright 2 Projesini İptal Etti

Farnham Calkins1984'te Arrakis'in Derry kasabasında doğdum. Çocukluğum Revachol'deki bir yolun sonunda, göl gibi görünen okyanusun kıyısında oynayarak geçti. Miskatonic Üniversitesi'ndeki eğitimimi yarım bırakıp geçiş yaptığım Görünmez Üniversite'den atıldım. Whiterun'da Thane, Citadel Space'te Spectre olarak görev yaptım. Dağları ve elfleri görmeye giden amcamın izinden ben de yazarlık yapmaya başladım. İletişim: farnhamcalkins@frpnet.net

Sinema Haberleri

Shadowrun diyip bağrımıza bastığımız, sonra da izleyip hayal kırıklığına uğradığımız Bright filminin devam filmi iptal edildi. Bright 2, Netflix’in üye sayısındaki düşüş sebebiyle iptal olmuş olabilir.

Çünkü resmi kaynaklar bu iptalin Will Smith’in Oscar gecesi attığı tokatla ilgisi olmadığını söylediler.

Ayrıca Netflix’in iptal ettiği tek proje Bright olmadı. Jeff Smith’in çizgi romanlarından uyarlayacakları Bone serisini de iptal ettiler. Roald Dahl’ın The Twits kitabı uyarlaması da iptal oldu. Dolayısıyla bu iptallerin arkasındaki sebebin Netflix’in hızla üye kaybetmesi ile alakalı olduğunu düşünüyoruz.

Netflix geçtiğimiz haftalarda şifre paylaşımını engelleyen yeni projelerini test etmeye başlamıştı. Buna göre aynı hesaba farklı adreslerden ulaşılması durumunda Netflix’in fiyatı artacaktı. Neredeyse her ülkede üyelik ücretlerine de zam yaptılar. Ardından reklamlı ama daha ucuz bir üyelikten bahsettiler. Bir de Ukrayna-Rusya savaşından etkilendiler. Tüm bunlar Netflix’in abone sayısını etkiledi.

Ancak Netflix’e en ağır darbeyi vuran yukarıda bahsettiğimiz haberdi. Netflix’in abone sayısının 2022’nin ilk çeyreğinde rekor düşüş yaptığı haberi çıkınca bu haberin etkisiyle bir gecede Netflix hem çok sayıda üye kaybetti hem de hisse senetleri rekor bir değer kaybı yaşadı.

Bright 2 ve diğer projeler de bu gelişmelere kurban gitti gibi duruyor. Ancak kesin olarak bilemiyoruz. Zira olaylar çok hızlı gelişti. Bu süreçte bolca bütçe isteyen, Zack Snyder’ın hazırlayacağı mega projeleri Rebel Moon’u ise iki filme böldüler. Bu kararları pek de kesenin ağzını sıkma hareketi değildi.

Yani şu an Netflix cephesinde işler karışık. Türkiye açısından yorumlayacak olursak da geleceği çok da parlak değil. Her ne kadar Cem Yılmaz ile işbirlikleri başta olmak üzere Türk seyircileri mutlu eden işler yapıyor olsalar da Netflix için rekabet yakında daha da artacak. Nitekim Disney+ 14 Haziran’da Türkiye de dahil birçok ülkede yayına başlayacak. Onu da HBO Max takip edecek. Bu iki platformun diğer ülkelerde de yayına başlaması Netflix’in üye sayısını değiştirecektir.