Makaleler

Superman Hakkında Az Bilinen Garip Gerçekler!

superman-banner

Çizgi roman tarihinin en popüler karakteri Superman, Mart sonunda Batman ile beyazperdede buluşacak.

Peki Superman hakkında az bilinen birbirinden garip gerçekler neler?

1938 yılında Jerry Siegel tarafından yaratılan Superman, çizgi roman dünyasının en kült karakteri oldu. Superman, dört beyaz perde yapımı, üç televizyon, sayısız animasyon ve radyo yapımına ilham verdi. Justice League serisinin temelllerini atacak, Batman V Superman: Dawn of Justice 26 Mart 2016 tarihinde gösterime girecek.

Peki bu kült figür hakkındaki en garip gerçekler neler? Sizin için derledik. Yazımızda Kriptonit’in nasıl ortaya çıktığından, Lex’in ona olan nefretinin asıl nedenini içeren maddeleri sıralıyoruz.

action-comics-superman

Gerçek İsmi

Superman’in dünyadaki isminin Clark Kent olduğunu pek çok kişi bilir fakat Kripton gezegeninde kendisine verilen isim Kal-El’dir.

S’nin Anlamı

Kal-El’in göğsündeki S amblemi çoğunluğun bildiğinin aksine, asıl kişiliğinin baş harfinin S’si değil ve Kripton’da “Umudu” temsil eden bir simgedir. Bu simgenin geliştirilmesinde, bazı Hristiyanlık sembolleri ilham kaynağı olmuş.

Yayın hakları 130 dolara satılmış

Jerry Siegel ve Joe Shuster, yapım haklarını Detective Comics’e (DC), 1939 yılında 130 dolara sattı.

Kriptonit klişesinin doğumu

Kal-El’in aşil noktası Kriptonit, 1940’lı yıllarda 7 gün yayınlanan, radyo serisi seslendirme sanatçısı Bud Collyer’in, “Bir gün” izin istemesi nedeniyle, dinleyicilere hastalık mazereti sunması için yaratıldı.

Clark-kent-Christopher-Reeve-Superman

Kimliğini saklaması sadece gözlüklerle mümkün değil

Kal-El, kimliğini basit bir çerçeve ile saklamakla yetinmiyor. Bu özel lensler, Clark Kent’in göz rengini olduğundan farklı gösterirken Superman, süper ses değiştirme yetenekleri ile ses tonunu değiştirebilir.

Saf bir Amerika klişesi değil 

Kal-El,” Doğruluk, adalet ve Amerikan yöntemleri” ile anılsa da Detective Comics’in 700. sayısında, kahramanımız Amerikan yollarını reddedip dünya vatandaşı olduğunu vurguluyor.

superman-hitler-cizgi

Naziler ondan nefret eder

1940’lı yıllarda yayınlanan çizgi romanlarda Kripton’un Son Oğlu, Hitler’i birkaç kez “çizgi roman dünyası aracılığıyla” rezil etti.

KKK da ondan nefret eder

Kal-El “Üstün ırk beyazdır” düşüncesi güden Ku Klax Klan’a karşı pek çok mücadele vermiştir.

New 52’deki muazzam gücü

Kal-El, “Güneş Patlaması” isimli gücüyle, 500 kilometre içindeki tüm nesneleri toza dönüştürebiliyor.

Kryptonite-Batman-V-Superman

Tek zayıflığı Kriptonit değil

Kal-El, Kriptonit haricinde büyüye karşı da hassaslık gösterir. Sarı Güneş ışığından uzak kaldığında da zayıflar.

Pembe Kriptonit saçmalığı

Pembe Kriptonit, Kal-El’in cinsel kimliğini değiştirebilir. Pembe Kriptonit, çizgi-roman dünyasının en çok tartışılan nesnelerinden biri.

superman

Tüm ilişkileri “LL” üstüne

Kal-El’in gerçekten aşık olduğu iki karakter Lois Lane ve Lana Lang… En büyük düşmanı ise, eski en iyi dostu Lex Luthor. “LL” ikilisinde var bir ilginçlik deyip geçiyoruz.

Lex Luthor, kel olduğu için ondan nefret ediyor

Bir diğer garip gerçek. 1940’lı yıllarda, saç ekme operasyonu mümkün değildi; belki de mümkün olsaydı Lex Luthor, onun en büyük düşmanı olmazdı. Lex Luthor, Kal-El’den, fabrikada çıkan ve kendisine kel bırakan yangına zamanında yetişemediği için nefret etmeye başladı. Modern Çağ’da, bu senaryo elbette fazlasıyla saçma bulundu ve değiştirildi.

Deniz Kızı ile aşk

Kal-El’in romantik ilişkilerine akıl sır erdirmek için süper bir hayal gücüne sahip olmak şart. 1959’da, ikonik karakterimiz Lori Lemaris(yine LL) adlı bir deniz kızıyla aşk yaşadı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. ne olursa olsun Superman kesinlikle düşünülmeden bol keseden yaratılmış bir karakterdir. Normal şartlarda bu kadar güçlü birinin yenilmesi imkansızdır, en çok da neden Clark Kent’e dönüşür ki ne gerek var yani? :) Yaşasın Marvel!

  2. lanet olası senin yüzünden kel kaldım, ah benim haciml ve dalgalı saçlarım, bunu ödeyeceksin süperman ! bence bu 1940lar için bile saçma :D günümüzdeki sebep neymiş peki ve yazı için de çok teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.