Makaleler

Bedava Oyun Vermek Virüsün Yayılmasını Yavaşlatabilir

Yayınlanan yeni bir rapora göre devletler ve oyun firmaları arasında yapılacak bir anlaşmayla beraber, genç neslin evde daha fazla vakit geçirmesiyle virüsün yayılması engellenebilir.

Birleşik Krallık Merkezli Scientific Advisory Group for Emergencies (Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu), diğer ismiyle SAGE, bir makale yayınladı. Bu makale, COVID-19’un yayılmasını önlemek için oyunlardan yardım alabileceğimizi anlatmakta.

Among Us, karantina sürecinde insanların hücum ettiği oyunların başında geldi.

Aşı konusunda büyük gelişmeler sağlansa da virüsün ortadan kaldırılmasına pek yakın olmadığımız bilim insanları ve sağlık kuruluşları tarafından söylenmekte. Üçüncü dalga olarak tanımlanan dönemdeyiz. Özellikle ülkemizde vaka sayılarının artması ancak bu durumla ilgili sağlıklı açıklamaların yapılmaması da insanları düşündürüyor. Aynı vaka artış durumu dünya genelinde de yaşanmakta. Örneğin, Fransa ve Almanya yeni önlemler alma eşiğinde bulunuyor.

Mart ve Nisan ayları arasında yapılan karantinalar belli oranda virüsün yayılmasını engellese de yeniden bir artış gözlemlenmekte. Bunun engellenebilmesi adına insanların evlerinden çıkmaması, sosyal mesafe kurallarına uyması ve fiziksel teması minimuma indirmesi gerekiyor. Buna karşı belli çalışma gruplarının dışarı çıkması gerekiyor. Ayrıca önlemleri takmayan genç bir nesil de mevcut.

Bu uzun açıklamanın ardından SAGE’in makalesine dönersek, genç nesli kontrol altına alabilmek adına bir fikirleri var. 10 sayfalık makalede, devlet ve oyun firmaları arasında sağlanacak bir anlaşma sayesinde genç nesil evlerde kalabilir.

Fikir ise şöyle: Oyunlar için ücretsiz internet bağlantısı, bağlantı hızlarının artırılması ve buna ek olarak ücretsiz oyunların dağıtılması. Bu sayede oyunlarla haşır neşir olan büyük bir kesim evlerde daha fazla vakit geçirebilir.

SAGE’in makalesinde dikkat çeken noktaysa başarım kazanma fikrinin insanda mutluluk hissiyatını yayması. Maçı kazandığınızda ekrana çıkan “Victory” yazısı ya da belli aşamaları geçip alabileceğiniz sandıklar, ekipmanlar, üniteler daha fazla oyun oynama isteği uyandırıyor. Discord gibi sosyal entegrasyon sistemleriyle, tek başına oynama düşüncesi de ortadan kalkmış oluyor.

Karantina döneminde arkadaşlarımla birlikte en çok oynadığım oyun Sea of Thieves olmuştur.

Bu noktada oyun firmalarının da suyla çalışmadığını kabul etmek gerekiyor. Eldeki insan gücünün para kazanabilmesi ve sürdürülebilirlik sağlanması açısından devletler ile oyun firmaları arasında özel anlaşmalar yapılabilir. Yeni nesil oyun konsollarıyla beraber oyun fiyatlarının da yükseleceğini unutmamak gerekiyor. Makale sadece mobil oyunlara değil ama 60$ bandında çıkan AAA oyunlar için de bu ücretsiz sunumun sağlanabileceğini anlatıyor.

Makaleyi okumak isterseniz buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Şahsi düşünceme göre karantina sürecinde akıl sağlığımı koruyabilmek adına oyunların bana büyük yardımı oldu. Devam süreçte de yine oyunların yardımını görüyorum. Sadece evde kendi karantinamızı yaratmak için değil, akıl sağlığımız için de oyunların öneminin büyük olduğuna inanıyorum.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.