Edebiyat

Neil Gaiman’ın Kitaplarını İlk Önce Dolmakalemle Yazma Takıntısı

Sandman gibi  bir çizgi romanı yaratmış, bilimkurgu ve fantastik kurgu türünde öyküler ve romanlar yazmış, fantastik kurgunun rock yıldızı Neil Gaiman, eski tarihlerden bahsedeceği bir romanında dolmakalemle yazmaya karar vermiş fakat sonrasında dolmakaleme daha da alışmış.

Neil Gaiman, kitaplarını dolmakalemle yazarmış. Dolmakalem macerasını şöyle anlatıyor:

1994’te Yıldız Tozu isimli romanımı yazdığım sırada başladı her şey. Kafamda romanın 1920’lerde olduğu gibi yazılması gerektiği şeklinde bir düşünce oluştu ve gidip büyükçe bir not defteri ve bir Waterman marka dolmakalem aldım.

On üçümden beri ilk defa bir dolmakalem kullanıyordum. Birdenbire daha yavaş yazmaktan büyük keyif aldığımı fark ettim ve cümleler arasında ilerlerken düşünme şeklim oldukça hoşuma gitti. Elle yazmanın, bilgisayarda çeşitli düzenlemeler ve kırpmalar yapmak yerine, ikinci bir taslak yapmaya zorlamasını sevdiğimi fark ettim. Ayrıca dolmakalemlere mürekkep doldururken kendimi içinde bulduğum törensel hava da oldukça hoşuma gidiyor.

Dolmakaleminde kullandığı mürekkebin rengini her gün değiştiren Neil Gaiman’ın tercih ettiği kalemlerden bazıları şöyle: Twsbi Diamond 540, Visconti, Pilot Custom 823 Amber, Delta Fluida, Lepine Indigo Classic.

Yazan: raskolouse

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.