Edebiyat

CosmicZion Zine, Slav Mitolojisinden “Baba Yaga”yı Yeni Sayısına Konuk Etti

Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine’in 6. sayısı yayınlandı. Yeni sayısında Slav topraklarından cadı ve büyücü karakter Baba Yaga temasının konuk edildiği CZZ artık mevsimlik olarak yayınlanacak.

“Kutsal vaadedilmiş cosmic topraklarda yola çıkan ruh” sloganıyla 2017’nin başından beri yayın hayatında olan CosmicZion Zine, her sayısı farklı bir coğrafyanın mitolojisine ait bir tanrı ya da tanrıçaya ithaf edilen son derece mitolojik, bir o kadar fantastik ve yeri geldikçe de uzay fanzinidir. Bundan önceki ilk beş sayısında ise CZZ sırasıyla Atlas, Odin, Kibele, Hubel ve Anubis’i konuk etmişti. Bu sayısında ise Slav folklorunun cadı ve büyücü karakteri Baba Yaga’nın tavuk ayakları gibi dört ayak üzerinde duran bir kulübede yaşarken süpürgesiyle köylerin etrafında uçup çocukları kaçırmasını ve muhtemelen yemesini konu aldı.

CosmicZion’un tüyler ürperten altıncı sayısında yaz ayları gök olaylarını anlatan Cosmic Uzay Takvimi de var. Ayın hangi gününde, hangi gezegen, nerede olacak diye merak ediyorsanız, CZZ size söyleyecek. Baba Yaga çevresinde gelişen Slav mitolojisi bir yana, CosmicZion bu sayısında Orta Doğu ve Avrupa inançlarını, Slav güç tanrılarını, dünya mitolojileri aşk tanrı ve tanrıçalarını, Slav mitlerini, cadı efsanelerini, bir İran efsanesini ve orman ve su efsanelerini de konu edinmiş.

Fanzinde öyküler, Gökmen Akça, Mehmet Berk Yaltırık, Mark Kaufman ve Elif Şeyda Doğan tarafından kaleme alındı. Aydın Kocabaş okurlar için Lara Croft ve Baba Yaga’nın etkileşimine dair bir inceleme kaleme aldı. Burak İpek her sayıda olduğu gibi bu sayı da Küçük Mavi Nokta başlığında uzaydaki son gelişmeleri anlattı. Bir diğer CosmicZion klasiği olarak uzay takvimi ve astrolojik mit sayfaları da bu sayıda okuyucularıyla buluştu. Can Küçükoğlu Re-Lovetion başlıklı şiiri ile CosmicZion sayfalarındaki yerini aldı.

Cosmic kapak ve arka kapak ise Necipcan Karakuş’un zihnindeki süpürgeli cadıların kaleminden çıktı.

CZZ-Sonbahar tarihli 7. sayısı ise bizden çok uzaklara gitmeyecek. Yunan mitolojisinin yeraltı dünyası tanrısı Hades, adından söz ettirecek. CosmicZion Zine araştırma, inceleme, öykü, şiir ve çizimlerinizi bekliyor.

CosmicZion Zine Satış Noktaları

İzmir Alsancak: Yakın Kitabevi, Tiryaki Kedi Kafe, NO: 18 CAFE, Yerdeniz Kitapçısı, Yaşam Vegan Cafe, Tenten Cafe, Pia Kitabevi ve Palto Sahaf
İzmir Karşıyaka: Kırmızı Kedi Kitabevi, Pan Bookstore & Cafe, Evreka Kafe (Kırmızı Kedi Kitabevi karşısı) ve Bonito Cafe
İstanbul Kadıköy: Goblin FRP & Oyun Cafe, Kafe 26/A, Sosyal Sahaf (Akmar Pasajı), Mephisto Kitabevi (3. Katta), Büyülü Dükkan, Karga Bar, Akademi 1971 Kitabevi Cafe ve Qahwah Kadıköy
İstanbul Beşiktaş: Mephisto Kitabevi, Kırmızı Kedi Kitabevi (5 katlı olanın 4. ve 5. katlarında)
İstanbul Beyoğlu: Kafe 26A, Mephisto Kitabevi
Eskişehir: Adımlar Kitabevi, Eflatun Kitap & Kahve ve Uçurtma Kitap Cafe
Ankara: Eskici Cafe
Mersin: Pozcu Kitapsan, Fanzine Mag&Drink, Kaçak Çay Agora, Kültürhane ve Le Cafe De Chat Noir

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.