Makaleler

Batman İçin Hazırlanan ve Batman’den İlham Alan 10 Şarkı

1939’da çizgi roman karakteri olarak hayatımıza giren Batman; daha sonra televizyon dizilerinde ve filmlerde de karşımıza çıktı.

Başarılı – başarısız pek çok projede yer alan Batman’in ilham verdiği bir alan daha var: Şarkılar!

Untitled Self Portrait (2014)
Will Arnett and Mark Mothersbaugh

2014’te seyircisiyle buluşan ‘’Lego: The Movie’’de Batman de rol almıştı. Batman’in ‘’bad-ass’’ karakteriyle ilgili bir şarkı yayımlandı: Will Arnett ve Mark Mothersbaugh’tan ‘’Untitled Self Portrait’’

İlgili Makaleler

Batman Theme (1966)
Nelson Riddle

Frank Sinatra, Peggy Lee gibi pek çok ünlü müzisyenle de çalışan Nelson Riddle’ın kendi grubuyla seslendirdiği ve harika şarkı sözlerine (sanırım söze demek daha doğru olur.) sahip olan parça, 1966 yapımı Batman televizyon dizisi için ‘’Theme Song’’ olarak kullanıldı.

YouTube player

Face to Face (1992)
Siouxsie and the Banshees With Danny Elfman

Oingo-Boingo adlı müzik grubunun eski üyesi olan Danny Elfman ayrıca Tim Burton’ın  ‘Batman’/’Batman Returns’  filmleri için ‘’ Siouxsie and the Banshees’’ grubuyla birlikte ‘’Face To Face’’adlı parçayı hazırladı. Elfman iki film için görev alsa da bu şarkı Batman Returns filmiyle yayınlandı.

Batdance (1989)
Prince

Yapımcılığını Warner Bros’un, yönetmenliğiniyse Tim Burton’ın üstlendiği ilk Batman filmi olan ‘’Batman’’in soundtracklerinden ‘’Prince’’in hazırladığı Batdance.

YouTube player

Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me (1995)
U2

U2; Bono ve Batman’i yan yana koyarak popüler kültür patlaması yaşama sebebimiz 1995 yapımı Batman Forever filmi. Filmin soundtracklerinden biriyse U2’ya ait. ‘Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me’

The Beginning Is the End Is the Beginning (1997)
Smashing Pumpkins

Bu parça, En İyi Hard Rock Performansı’’ dalında Grammy ödülünü kucakladı. Aynı zamanda Joel Schumacher’in yönettiği 2. Batman filmi olan Batnan & Robin in de soundtrack’i.

New Dawn Fades (2011)
Christopher Drake

Ünlü kompozitör Christopher Drake, oyunlar da yer almak üzere pek çok Batman projesinde görev aldı. Bunlar arasında en iyilerinden birisiyse ‘’Batman: Year One’’ için hazırladığı ‘New Dawn Fades’

Fat Man on Batman Theme (2012)
Kevin Smith and David Manheimer

Podcaster yayınları yapan Batman fanatiği Kevin Smith, Batman üzerine yapacağı talk-show için müzik arayışına girdi ve kendisine bir intro hazırladı. Ancak bu müzik Batman’den daha çok Kevin Smith barındırıyor.

Still With Me (2011)
Tritional

Geçtiğimiz yıl yayınlanan ve başarılı bir oynanış sunan Batman: Arkham Origins’in 30 saniyelik televizyon reklamı olarak ilk defa karşımıza çıkan bu parça en az oyun kadar keyifli.

Batman: The Animated Series (1992)
Danny Elfman

Batman’in en uzun soluklu ve başarılı projelerinden olan Batman: The Animated Series’in Theme Song’u nedeniyle Danny Elfman tekrar karşımızda. Sizleri geçmişe götürecek bir parça.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.