Sinema Haberleri

Stephen King’in Tılsım Eseri de Sinemaya Uyarlanıyor

Bu yıl korku edebiyatı ustası Stephen King için bir hayli verimli geçti. The Dark Tower, IT, Gerald’s Game işleri seyircilerin karşısına çıkarken yeni projeler de bu yolu takip ediyor. Stephen King ve Peter Straub imzalı, dilimize Tılsım olarak çevrilen The Talisman da beyaz perdeye uyarlanıyor. 

1984 yılı imzalı romanın beyaz perde uyarlaması için teknik ekip belirmeye başladı bile! Film hakları Steven Spielberg ve Lucasfilm Müdürü Kathleen Kennedy‘nin elinde bulunan The Talisman için bu iki isim de dahil olacak mı bilemiyoruz.

Black House isimli bir devam halkası çıkan romanın 3. kitabı da şu sıralar yazım aşamasında ancak çekilecek olan film, ilk kitabı temel alacak. Filmin senaryosunu ise New Mutants ve The Fault in Our Stars filmlerinin senaryosunu da yazan Josh Boone üstleniyor. Roman, annesini ölümcül hastalıktan kurtarmak için tehlikeli maceralara girişen bir çocuğu temel alıyordu.

Roman ana hatlarıyla Jack Sawyer adlı küçük bir çocuğun hasta olan annesini kurtarmak için gerekli olan iksiri araması ve bunu yapabilmek için paralel evrenler arasında yaptığı yolculuğu konu almaktadır. Stephen King’in tüm romanlarında olduğu gibi bu roman da Kara Kule serisi ile doğrudan bağlantılıdır.

Amblin Entertainment’ın yapımını üstlendiği proje ilk olarak televizyon dizisi olarak planlanmıştı.

Kaynak: Movieweb, Beyazperde

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.